فیلم‌ساز و هنرمند قبل از آن‌که بخواهد به تولید اثری درباره برخی موضوعات مثل نماز، شهید و موضوعات دینی اقدام کند، خودش باید نسبت به چنین موضوعاتی تقید و التزام داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی جشنواره عمار؛ همزمان با همایش سراسری اکران‌کنندگان مردمی جشنواره عمار در مشهد مقدس، سومین نشست مشورتی ششمین دوره جشنواره، با حضور سعید عاکف، نویسنده کتاب‌های پرفروش دفاع مقدس مثل «خاک‌های نرم کوشک» و «حکایت زمستان»، احسان مینایی، مدیر موسسه فرهنگی-نرم‌افزاری آرمان، مهدی ابوالقاسمی، مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب مشهد و حجت الاسلام قلی‌زاده از فعاالان مذهبی- فرهنگی این شهر برگزار شد.
 
به جای تقلید، سبک خاص خود را داشته باشیم

سعید عاکف، نویسنده کتاب‌های پرفروش دفاع مقدس، گفت: از لحاظ دینی و اعتقادی، جشنواره عمار، بایستی پشتوانه‌ای قوی داشته باشد تا بعد از گذشت چند دوره از آن، از مسیر اصلی‌اش خارج نشود.

عاکف با بیان این‌که در برخی موضوعات مانند فتنه 88 بجز چند استثنا، تاکنون آثار خوبی ساخته نشده است که بتواند عامه مردم بخصوص جوانان را جذب کند، ادامه داد: این امر نشان می‌دهد ما در توجه به سوژه‌های زمین مانده خیلی عقب هستیم در حالی‌که طرف مقابل با استفاده از هر امکانی که وجود داشته باشد علیه ما کار می‌کند، البته این نباید باعث شود که ما هم به اسم مقابله با دشمن، هر نوع روشی را به کار بگیریم.

این نویسنده تصریح کرد: در هنر و فیلم‌سازی بایستی به سمتی حرکت کنیم که به جای تقلید از سبک‌های غربی، سبک و سیاق متناسب با فرهنگ اسلامی خود را داشته باشیم و برمبنای آن عمل کنیم.

وی درهمین رابطه افزود: زمانی که گفتم در رمان‌نویسی به جای تقلید از شیوه رمان‌نویسی غرب، سبک خاص خود را داشته باشیم روشنفکران غرب‌زده با من مقابله کردند و گفتند چنین چیزی امکان ندارد و موقعی که کتاب «خاک‌های نرم کوشک» را نوشتم، روشنفکران پشیزی برای آن اهمیت قائل نشدند اما همین کتاب با استقبال عموم، توانسته تاکنون به چاپ دویست و یکم برسد و در بحث هنر و فیلم هم وضعیت این‌گونه است. بنابرین لازم است به سمتی برویم که بتوانیم سبک و سیاق خاص خود را در چنین حوزه‌هایی داشته باشیم و با این استدلال که با دشمن مقابله می‌کنیم با همان شیوه‌های آن‌ها که چندان با فرهنگ و اخلاق اسلامی همخوانی ندارد، عمل کنیم.

فیلم‌ساز از فیلم خودش تاثیر بپذیرد

نویسنده کتاب «حکایت زمستان» با بیان این‌که اگر از کتابی که خودم نوشتم تاثیری نپذیرفتم هرگز آن را منتشر نمی‌کنم، اظهار داشت: فیلم‌ساز و هنرمند قبل از آن‌که بخواهد به تولید اثری درباره برخی موضوعات مثل نماز و شهید اقدام کند، خودش باید نسبت به چنین موضوعاتی تقید و التزام داشته باشد و اگر فیلم‌سازی از فیلم خودش تاثیر نپذیرد، نباید سراغ این کار برود.
 
ضرورت استفاده از هنر در راستای تبلیغ اسلام

حجت الاسلام قلی‌زاده با تحسین برانگیز دانستن عملکرد جشنواره عمار در وضعیت موجود فرهنگی کشور، گفت: ما براساس استنادات متقنی از احادیث، این ادعا را داریم که در جامعه اسلامی توجه و به کارگیری هنر در راستای اهداف اسلامی ضروری و در حد واجب است.

وی در همین زمینه ادامه داد: معتقد هستم در حوزه علمیه، علاوه بر تفقه و کنکاش در احکام و مسائل، تبلیغ دین بخصوص با تکیه بر هنر و شیوه‌های مردم‌پسند دو جهت اصلی فعالیت‌های آن را تشکیل می‌دهند و تاکید مقام معظم رهبری هم در زمینه توجه به هنر، نشان‌دهنده اهمیت بالای این موضوع است.

تا رسیدن به وضعیت مطلوب واقعی فاصله زیادی داریم

این فعال فرهنگی با بیان این که اصل قرار دادن فیلم‌ها، درست نیست، اظهار داشت: این جشنواره در راستای ذائقه‌سازی و جهت‌دهی به فیلم‌سازان و مخاطبان عملکرد خوبی داشته است اما بایستی در نظر داشت که این مهم، با توجه به وضعیت فعلی جامعه، گرچه تا حدی قابل قبول است ولی تا رسیدن به وضعیت مطلوب واقعی فاصله زیادی داریم.
 
تئاتر و پانتومیم، هنر اسلامی هستند

قلی‌زاده اضافه کرد: براساس تحقیقات ما، هنر تئاتر و پانتومیم کاملا بر مبنای اسلام است و جا دارد به طور جدی در به کارگیری این هنرها، در راستای نشان دادن مبانی دینی، برنامه‌ریزی و فعالیت شود.

این فعال فرهنگی با اشاره به این که باید دید هنر از نظر اسلامی به چه معناست، اظهار داشت: ما بایستی از دیدگاه اسلام نسبت به هنر، مطلع باشیم و در تولید آثار به گونه‌ای عمل کنیم که منافاتی با احکام اسلامی نداشته باشد.

وی در همین رابطه با اشاره به تأثیرات متفاوت معماری سنتی و معماری مدرن، افزود: به عنوان مثال اگر بتوانیم اثبات کنیم که معماری، هنری اسلامی است و هنرمندان به سمت آن حرکت کنند، با توجه به ویژگی‌ها  و مختصات خاصی که از این هنر سراغ داریم، شاهد تاثیرات روحانی و معنوی آن در انسان خواهیم بود.
 
فیلم خوب، فیلمی است که خودش را نقد کند

حجت الاسلام قلی‌زاده در ادامه با اشاره به تشکیل گروهی برای مطالعه و مبناشناختی هنر اسلامی با همراهی جمعی از فعالان فرهنگی و مذهبی مشهد مقدس، عنوان کرد: بحث مهم دیگری که در زمینه فیلم‌سازی داریم موضوع سواد رسانه‌ای است که لازم است بیش‌تر به آن توجه شود و فیلم‌ساز از آن اطلاع داشته باشد.
 
وی در همین باره افزود: فیلم خوب، فیلمی است که بتواند هم خودش را نقد کند و هم مخاطب را ترغیب کند که به سمت مطالعه و کتاب حرکت کند و این کار با داشتن سواد رسانه‌ای ممکن می‌شود.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.