به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ،گاهی حتی نمی خواهیم امتحان کنیم،تحمل شکست را نداریم. آرزوهایمان را دست نیافتنی می دانیم و ویترینی از آنها در ذهن مان داریم. تلاشی برای رسیدن به آنها نمی کنیم، شاید می ترسیم .....
این ترس نیست که شما را از رسیدن به آرزوهایتان باز می دارد، بلکه تصمیماتی که از روی ترس می گیرید، بازدارنده اصلی شما است.
بسیاری از ما رویاها و اهداف بسیاری داریم و سال ها با آنها زندگی می کنیم، بدون اینکه قدمی برای تحقق آنها بر داریم. عدم تلاش برای رسیدن به یک خواسته، آرزو یا هدف؛ دلایل درونی شایع ترس از شکست وعدم موفقیت است. فرد با خود می گوید: «بهتر است این کار را شروع نکنم، اگر موفق نشوم، فاجعه می شود.» چقدر این جملات برای تان آشناست؟ تاکنون چندین هدف و آرزوی زیبا را با این ترس ها نادیده گرفته اید؟ آیا تاکنون برآورد کرده اید این ترس ها، چقدر هزینه مادی و معنوی در پی داشته است؟
غلبه بر «ترس از شکست» آسان نیست، ولی دست یافتنی است. نسخه معجزه آسایی در کار نیست بلکه باید به میزان شدت این ترس ها گام های موثری بردارید.
تمرین ضد ترس
می توانید روشی را که در برابر ترس ها، افکار و نگرانی هایتان بکار بگیرید. با چند تمرین کوچک آشنا شوید تا بتوانید بر ترس هایتان غلبه کنید:
- ترس را بپذیرید. این مرحله گام مهمی در بهبودی محسوب می شود.
- برای برنده شدن تصمیم بگیرید. هر کاری باید با یک تصمیم قاطع آغاز شود. وقتی تصمیم گرفتید، نباید به دلیل ترس از شکست، از کوشش برای رسیدن به اهداف خود دست بردارید. برخی که در گذشته شکست خورده و اشتباه کرده اند، تصورشان این است که برای هر اشتباهی مقصرند و برای همین در ادامه کار تعلل می کنند.
- راه حل های دیگر را پیدا کنید. عوامل متعددی در موفقیت و شکست شما نقش دارند. اگر در هر مرحله نتیجه ای را که توقع داشتید، بدست نیاوردید، روش خود را تغییر دهید تا نتیجه متفاوتی بگیرید.
لبخند بزنید
- حفظ شوخ طبعی. توانایی دیدن جنبه شوخی مشکل یا عامل ناامیدی، کمک می کند حس کلی نگری تان آسیب نبیند. وقتی دچار شکست می شوید، به خودتان بخندید تا اضطراب تان، روی هم رفته، کم شود. به طور کلی در قیاس با امور دیگر زندگی تان، مشکلات، احتمالاً چندان هم مهم نیستند. اگر به نظرتان شوخ طبعی در زندگی تان کمرنگ است، با دیدن یک فیلم یا نمایش کمدی، بالاخره و خنده آور روحیه تان را احیاء کنید.
مشکلات تان را با دیگران در میان بگذارید
- اگر در زمینه ای دچار شکست شدید، در مورد آن با اطرافیان صحبت کنید. این کار به شما کمک می کند با ناامیدی تان مقابله کنید و این تجربه را از جنبه های متفاوت و خوش بینانه تر ببینید. بعلاوه شرح آنچه رخ داده به شما کمک می کند تا حدی اشکال کارتان را بیابید.
کمی تعلل کنید
- استراحت کنید. برای رسیدن به موفقیت به حدی تلاش کنید تا رمقی برایتان بماند. در مواقعی استراحتی برای خودتان تعریف کنید تا در آن بیاسایید. هر گاه انرژی تان را باز یافتید دوباره شروع به تلاش کنید.
مثبت بیاندیشید
- بر تفکر منفی غلبه کنید. به جای پر کردن ذهن تان از افکار منفی، با ذهن خوش بینی در مورد اتفاقات به باورهای مثبت بیاندیشید.
دلایل شکست تان را بازنگری کنید
- از تجارب گذشته بیاموزید. باید از تجارب گذشته درس گرفت، چرا که آنها برای رشد بسیار موثرند. دلایلی را که باعث شکست تان شده است را مورد بازنگری قرار دهید و از آنها یاد بگیرید. نقاط مثبت و منفی تان را بیابید و به رفع مسائلی که باعث شکست تان شده بپردازید. فکر نکنید فقط یک راه برای موفقیت وجود دارد و آن هم راهی است که در گذشته آن را طی کرده اید و شکست خورده اید.
ترس تان را محدود کنید
- برای غلبه بر ترس از شکست، به طور روزانه کار کنید. تداوم بسیار مهم است. اگر بطور مداوم ترس خود را محدود نکنید، ممکن است نتوانید بر آن غلبه کنید. پس برنامه ها را به صورت مداوم پیگیری کنید و استمرار داشته باشید.
مشاوره بگیرید
- با یک مشاور یا روان شناس صحبت کنید. غلبه بر ترس از شکست، در تنهایی دشوار است. با احساسات خود صادق باشید و درباره آن با یک متخصص صحبت کنید و از کمک و مشورت وی بهره بگیرید و برنامه درمانی را پیگیری کنید.
« به جای باز ماندن از حرکت، ترس هایت را در آغوش بگیر »
انتهای پیام/