به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با بیان اینکه کلزا از گیاهان روغنی است که از روغن آن به عنوان روغن خوراکی استفاده می شود، گفت: کشت این محصول در منطقه دودانگه از مهرماه آغاز می شود و با توجه به اینکه در تناوب با محصول گندم است و شیوع آفت سوسک سیاه گندم کاهش عملکرد در مزارع گندم را به دنبال دارد کشت کلزا به کشاورزان توصیه میشود
قاسم نژاد زمان مناسب کاشت کلزا 3 تا 4 هفته قبل از تاریخ کاشت گندم بیان کرد وافزود: میزان بذر مورد نیاز برای کاشت در روش دست پاش را 8 تا 10 کیلوگرم در هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری، گفت: میزان کود مصرفی برای این محصول اوره در سه مرحله، فسفره و کود پتاسه است.
قاسم نژاد درباره مبارزه با علف های هرز کلزا افزود: این مبارزه از طریق مکانیکی (شخم عمیق بعد از برداشت به همراه دو دیسک عمود بر هم قبل از کاشت)، شیمیایی ( استفاده از سموم ترفلان، سونالان قبل از کاشت) و استفاده از بوتیزان استار قبل از سبز شدن انجام می شود.
وی با بیان اینکه مهمترین آفات کلزاحلزون، راب، برگ خوارها، سوسک گرده خوار و شته ها می باشد، گفت: اسکلروتینیا، فوما و لکه برگی از بیماری های کلزا در مزارع است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری اظهار کرد: بهترین زمان برداشت کلزا زمانی است که 85 تا 90 درصد دانه های خورجین های ساقه اصلی و شاخه های اولیه به رنگ قهوه ای روشن یا تیره متمایل شود و رطوبت دانه ها حداکثر 14درصد باشد.
انتهای پیام/گ