وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل شکستگی و آسیبهای استخوانی کاهش تراکم و توده استخوانی است، افزود: پوکی استخوان که در واقع کاهش تراکم و توده استخوانی است بیماری خاموشی است که معمولاً در مراحل ابتدایی هیچ علامت و نشانه مشخصی ندارد و فرد مبتلا تا مدتها از وجود آن بیاطلاع است.
فلاحتزاده افزود: یکی از مهمترین دلایل گسترش پوکیاستخوان در جهان و از جمله در کشورمان تغذیه نامناسب و در مرحلهی بعد ورزش نکردن و نداشتن تحرک و فعالیت بدنی است.
وی با اشاره به اینکه هیچعاملی به اندازه ورزش و تغذیه مناسب در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر نیست، تاکید کرد: حدود 70 تا 85 درصد موارد پوکی استخوان با ورزش و تغذیه صحیح قابل پیشگیری بوده و این دو عامل باید از همان دوران کودکی و نوجوانی مورد توجه قرار گیرند.
فلاحتزاده گفت: هر فرد برای پیشگیری از پوکی استخوان به حدود نیم ساعت پیادهروی و ورزش نیاز دارد که این میزان برای تمام گروههای سنی یکسان است.
وی افزود: شیوع پوکی استخوان در زنان سه تا چهار برابر مردان است که تغییرات هورمونی ناشی از افزایش سن یکی از مهمترین دلایل آن است.
فلاحتزاده یادآور شد: مصرف فرآوردههای لبنی به ویژه شیر در بین تمام گروه سنی ضروری است و علاوه بر آن سایر مواد غذایی حاوی کلسیم نیز باید از دوران کودکی و نوجوانی مصرف شوند.
انتهای پیام/