دکتر عمرانی متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درباره علل بوجود آمدن سرطان حنجره اظهار کرد: سرطان حنجره یکی از مهمترین سرطانهایی است که بر کیفیت زندگی فرد تأثیر میگذارد و پیوند بسیار آشکاری با دخانیات، سیگار، قلیان و دودهای دیگر دارد.
وی افزود: طنابهای صوتی راستین، طنابهای صوتی کاذب و ناحیه زیر طنابهای صوتی، جاهایی هستند که در این بیماری درگیر میشوند. راپی گلوت، غضروف ظریفی است که برای جلوگیری از پریدن غذا در راه هوایی طراحی شده است که این بخش از حنجره نیز ممکن است در سرطان حنجره درگیر باشد. در این صورت موجب دگرگونی در صدا و نوای فرد میگردند.
وی در خصوص راههای درمان سرطان حنجره اظهار کرد: سرطان حنجره اگر در نخستین گامهای رشد آن شناسایی شود،درمانپذیر خواهد بود و می توان با جراحی و پرتو درمانی در کنار جراحی و در برخی از بیماران با لیزر یا پرتو درمانی به تنهایی درمان کرد.
عمرانی تأکید کرد: گاهی در درمان سرطان حنجره، ناچار به خارج کردن حنجره هستیم که این تاوان بزرگی برای افراد مصرف کننده دخانیات است.
وی با اشاره به عامل مؤثر دیگر به سرطان حنجره گفت: برگشت دراز مدت اسید معده به مری و حنجره میتواند به دگرگون کردن هسته سلولها و یاختههای مخاطی موجب ایجاد سرطان حنجره گردد که تعداد انگشت شماری از افراد مبتلا به سرطان حنجره به این دلیل بیمار شدهاند.
دکتر عمرانی درباره احتمال سرطان حنجره در خوانندگان گفت: خوانندگی یک نگرانی برای سرطان حنجره نیست و بر اساس پژوهشهای انجام شده، هیچ پیوندی با سرطان حنجره ندارد، بلکه باالعکس خوانندگی موجب تقویت حنجره میگردد.
وی تأکید کرد: ترکیب یا پیوندی از مشروبات الکلی و دخانیات میتواند احتمال سرطانهای دهان، زبان و گلو و حنجره را تا 30 برابر افزایش دهد.
وی در پایان در مورد جنسیت و محدوده سنی رایج در سرطان حنجره گفت: استفاده دخانیات و مشروبات الکلی در آقایان بیشتر است لذا احتمال سرطان حنجره در آقایان بیشتر از خانمها است و از نظر محدوده سنی هم از دهه پنج زندگی به بعد دچار این بیماری میشوند اما استفاده افراطی دخانیات و الکل این سن را پایین میآورد.
انتهای پیام/