برداشت برنج در238هزارهکتار از شالیزارهای گیلان اواخرتیرماه آغاز شد.
علیرضا شعبان نژاد ؛ رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت : پیش بینی می شود در صورت مناسب بودن شرایط جوی دروی شالیزارهای گیلان اواسط شهریور به پایان برسد.
وی از شالیکاران خواست برای درو محصول شان به پیش بینی های هواشناسی توجه کنند .
مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج در گیلان 5 تا6ماه طول می کشد.
شالیکاران گیلانی سالانه با برداشت یک میلیون و100هزارتن شلتوک و تولید 750هزارتن برنج سفید بعد از مازندران دومین تولید کننده برنج درایران است.
شالیکاران گیلانی بیشتر رقم های بومی هاشمی ، علی کاظمی وصدری کشت
می کنند.
بررسی ها نشان می دهد خرده مالکی ، هزینه زیاد تولید ، گسترش نیافتن کشت ماشینی ، یکپارچه نبودن بیشتر شالیزارها ، فرسوده بودن بیشترشالیکوبی ها، ارزان بودن قیمت برنج به دلیل واردات بی رویه و نابهنگام از مهمترین مشکلات شالیکاران گیلان است.
انتهای پیام/ی