به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه صهیونیستی وای نت نیوز؛ "دن شاپیرو،" سفیر آمریکا در اراضی اشغالی، درباره توافق هستهای ایران گفت: در دورهای هستیم که واشینگتن و تلآویو باید همکاریهای نظامی خود را تقویت کنند تا دستکم در 10 سال آینده که احتمالا توافق هستهای با ایران برقرار است، آمادگی مواجه با هر تهدیدی را از جانب این کشور داشته باشیم. مقامات آمریکایی هنوز گزینه نظامی علیه ایران را روی میز نگه داشتهاند.
سخنان "شاپیرو" در حالی بیان میشود که بروز اختلاف عمیق میان "بنیامین نتانیاهو،" نخستوزیر رژیم صهیونیستی، و "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، بر کسی پوشیده نیست. وی در لابهلای سخنان خود اشارهای گذرا به این اختلاف کرد و گفت: ما باید بپذیریم برخی اختلاف نظران میان ما و اسرائیل بوجود آمده است. مهمترین این اختلاف نظر به جدیترین موضوع بینالمللی که امنیت هر دو ما را دربر میگیرد، مربوط میشود. اوضاع چندان خوبی برای دوستان قدیمی نیست؛ اما انجام مذاکرات جدی و تخصصی در این باره میتواند به اختلاف نظرات پایان دهد.
وی با پیشنهاد انجام مذاکرات فوری میان دوطرف پس از تایید توافق در کنگره گفت: باید گفتگوهای خود درباره نحوه مواجهه با این واقعیت مانند نیاز به تلاش برای جلوگیری از ارسال سلاح به حزب الله و نیازهای اسرائیل در زمینه دفاع موشکی را آغاز کنیم.
"شاپیرو" در ادامه به حمایت از توافق هستهای ایران پرداخت و گفت: این یک توافق بد نیست. این توافقی است که اطمینان میدهد ایران به سلاح هستهای دست نخواهد یافت. هیچکس صحبت از بینقص بودن این توافق نکرد و شاید برخی ترجیح میدادند که موضوعات دیگری نیز در این توافق گنجانده شود؛ اما این به معنای بد بودن این توافق نیست. به اعتقاد من اسرائیل باید مذاکرات با آمریکا را برای دریافت کمک نظامی در 10 سال آینده آغاز کند.
سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی درباره گزارش اخیر آسوشییتد پرس مبنی بر موافقت آژانس با نمونه گیری ایران از تاسیسات پارچین گفت: درخصوص نظارتها، نمیتوانیم به جزئیات توافق با آژانس دسترسی داشته باشیم. آژانس بینالمللی انرژی اتمی سازمانی بسیار حرفهای است و اعلام کرده است از تمام شرایطی که به آنها اجازه دسترسی به سایتهای نظامی ایران را بدهد رضایت دارند.
"شاپیرو" در ادامه افزود: ما همه گزینهها از جمله اقدام نظامی را بر روی میز داریم. زمانی که اوباما رئیس جمهور شد به این نتیجه رسید که هیچ گزینه نظامی موثری وجود ندارد و از این رو از ارتش ما خواست تا این گزینه را مورد بررسی قرار دهد. هرچند گزینه نظامی همچنان روی میز قرار دارد اما استفاده از دیپلماسی و تحریمها بسیار بهتر است و ما از این گزینه استفاده می کنیم تا مانع از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای شویم.
انتهای پیام/