به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،عباس زراعت گفت:احداث این پارک و برج فناوری با همکاری و پیشنهاد سورنا ستاری، معاونت فناوری ریاست جمهوری طی سفر به این دانشگاه و بازدید از مراحل ساخت رصدخانه در دستور کار قرار گرفت.
وی دانشگاه را اتاق فکر جامعه و مدیریت شهری دانست و گفت:دانشگاه باید به گونه ای عمل کند که اگر روزی تعطیل شود کل شهر تعطیل شود و در صورتیکه این اتفاق نیفتد با تعطیلی دانشگاه آب از آب تکان نخورد این دانشگاه به درد نمی خورد و خوب عمل نکرده است.
به گفته وی، دانشگاه کاشان مکرر با مدیران شهری اعلام آمادگی و همکاری با مدیران شهری کاشان کرده است اما متاسفانه هیچ تلاشی از سوی مسوولان برای این ارتباط برقرار نشده است.
رییس دانشگاه کاشان برگزاری کرسی های بین المللی علمی به همت خیرین در این دانشگاه را خبر داد و گفت:سه خیر آقایان سعیدی، دکتر ضیایی و کتابچی تامین تمام هزینه های حضور اساتید بین المللی این کرسی های علمی به مدت 6 ماه تا یکسال را متعهد شدند.
زراعت، دعوت از دانشمندان کاشانی مقیم خارج از کشور در دانشگاه کاشان به همت معاونت فرهنگی را یادآورشد و گفت: تاسیس مدرسه فیزیک برای مطالعات حیات و زمین و راه اندازی اندیشگاه دانشگاه کاشان در قمصر از دیگر اقدامات علمی پژوهشی این دانشگاه است.
رییس دانشگاه کاشان، با تاکید بر اینکه این دانشگاه دارای پتانسیل های علمی و ظرفیت های گسترده پژوهشی در سطح ملی و بین المللی است افزود: احداث رصدخانه ملی یکی از این قابلیت های بی نظیر علمی این دانشگاه و منطقه کاشان است.
زراعت، احداث رصدخانه ملی لطف بزرگ خداوند برای منطقه کاشان است که این شهرستان از کشور ایران در بین 8 کشور دنیا انتخاب شد افزود:با احداث رصدخانه ملی ایران در کاشان تمام برنامه ریزی های دنیا بر مبنای اطلاعات این مرکز انجام خواهد شد.
به گفته وی، با احداث این مرکز علمی منطقه کاشان و دانشگاه جامع کاشان موقعیت بین المللی پیدا می کند.
وی، بازدید سورنا ستاری، معاون فناوری ریاست جمهوری از این مراحل احداث رصد خانه و اختصاص 50 میلیارد تومان اعتبار برای آن به همراه دستخط مکتوب مقام معظم رهبری و ایجاد روند تازه و مطلوب برای پیگیری احداث این مرکز علمی تحقیقاتی را تاکید کرد و گفت: عملیات اجرایی پژوهشکده رصدخانه ملی نیز در شهر قمصر؛ پایتخت گل و گلاب ایران آغاز شده است.
به گفته وی،مسوولان و مدیران شهری با توجه به این فرصت علمی می توانند نام کاشان را در جایگاه اصلی و پیشینه اصیل آن در گذشته که مهد پرورش علما و مفاخر بوده است قرار دهد.
زراعت،با اشاره به اینکه کاشان قدیمی ترین شهر دنیا است گفت:مسوولان با تعامل، همدلی و همزبانی با هسته علمی و دانشگاهی شهر می توانند این موقعیت ویژه را در کاشان احیا کنند.
وی،رشد کمی دانشگاه کاشان بدون افزایش بودجه آن را تاکید کرد و گفت: سال هاست با وجود افزایش کمی دانشگاه بودجه آن رشدی نداشته است اما امسال این شرایط با توجه با اختصاص 23 درصدی بودجه که برای بقیه دانشگاه ها درصد بود کمی بهتر شد.
به گفته وی، تا زمانیکه بودجه ها محقق نشود توسعه دانشگاه نیز در راستای تحقق اهداف و چشم انداز آن نمی تواند عملیاتی شود.
رییس دانشگاه کاشان، راه یابی 50 درصد از دانش آموخته های این دانشگاه به دوره های بالاتر را یکی دیگر از مزایا و ظرفیت های علمی آن ذکرکرد و گفت: دانشگاه کاشان در مبحث همکاری خیرین و اجرای پروژه های عمرانی فعال آنها نیز در دانشگاه جزو بهترین ها و الگو در کشور است.
زراعت ، ارتقای رتبه این دانشگاه از 17 به 15 را خاطرنشان کرد و گفت: دانشگاه کاشان در 5 رشته دانشمند بین المللی دارد.
به گفته وی، دانشگاه کاشان در رشته شیمی نیز رتبه 5 بین المللی را دارد و جزو 10 درصد دانشگاه های موثر جهان قرار گرفته است یعنی محصولات، مقالات و کتاب های این دانشگاه جزو 10 درصد آثار علمی دنیا شده است.
وی، استفاده از فرصت صنایع دستی و بومی منطقه کاشان در تعامل با دانشگاه را خواستارشد و گفت: متاسفانه رتبه صنایع دستی ایران در دنیا 22 است و از نظر درآمدزایی و ارزآوری رتبه سوم را دارد.
به گفته وی،اقدام دانشگاه کاشان در راستای احیای صنایع دستی شهرستان رشته قلمزنی را ایجاد کرده است تا بیشتر و به شکل علمی و عملی از این فرصت استفاده شود.
رییس دانشگاه کاشان، انجام مذاکرات و انعقاد تفاهم نامه های متعدد با دانشگاه های بین المللی را یادآورشد و گفت: پاسخ همه این دانشگاه در راستای تعامل و همکاری سوال از آورده های این دانشگاه بوده است.
زراعت تصریح کرد:آورده دانشگاه کاشان در این تعامل و همکاری بین المللی منوط به بهره گیری از همان پتانسیل های خوب مثل موقعیت تحقیقاتی رصدخانه ملی، قدمت کاشان، توحه به صنایع دستی و بومی منطقه، توسعه و رشد رشته های باستان شناسی و معماری در دانشگاه، استفاده از جایگاه انرژی خورشیدی و هسته ای این شهرستان با تحقیقاتی شدنی مرکز فردو است.
به گفته وی، تمام خیرین دانشگاه کاشان نیز 50 درصد تعهد مالی خود را در اجرای پروژه های عمرانی این دانشگاه محقق و پرداخت کردند.
رییس دانشگاه کاشان،همکاری علمی و ارتباط دانشگاه با صنعت را از دیگر فعالیت های خوب علمی پژوهشی این دانشگاه برشمرد و گفت:ایجاد جو نشاط سیاسی، علمی، فرهنگی در دانشگاه را از دیگر سیاست های دانشگاه کاشان برشمرد و گفت: پرهیز از خط و خط بازی، سیاسی کاری، جناحی کاری و حزب بازی و فقط مصلحت اندیشی شهر از دیگر سیاست های دانشگاه کاشان است.
زراعت، همکاری اهالی رسانه در انعکاس فعالیت های و موفقیت های علمی پژوهشی دانشگاه در راستای رشد و پیشرفت منطقه کاشان در سطح ملی و بین المللی را خواستارشد و گفت:همدلی و همزبانی و تعامل همه به منظور رساندن کاشان بزرگ در حد شان و جایگاه اصلی آن ضروری است.
به گفته وی،همکاری، تعامل، همدلی و همزبانی مدیران و مسوولان شهری با دانشگاه کاشان که یک دانشگاه جامع با 200 رشته تحصیلی است می تواند امکان رشد و آبادنی هر چه بیشتر منطقه را فراهم کند.
وی،در پایان سخنانش با اشاره به برخی مسائل از جمله اینکه دانشگاه از کلیه قوانین دولتی مستثنی است اظهارداشت:دانشگاه مرکب از اعضای علمی است.
به گفته وی، مجلس نباید برای دانشگاه قانون گذاری کند خود دانشگاه با هیات علمی می تواند قانون گذاری کند.
رییس دانشگاه کاشان، با تاکید بر اینکه پول دولت برای دانشگاه بودجه نیست و کمک است گفت: متاسفانه مسوولین در بسیاری از زمینه ها به دانشگاه ها جور دیگری نگاه می کنند.
زراعت در پایان با تاکید بر تدوین برنامه راهبردی دانشگاه با حضور بالاترین مقام قانونگذار و نظارت وی افزود:بین المللی کردن دانشگاه و استفاده از پتانسیل های متعدد علمی پژوهشی آن برخی از این راهبردها است.
گفتنی است رییس دانشگاه کاشان در پایان این نشست از
خبرنگاران خبرگزاری ها و مطبوعات در این شهرستان تقدیر کرد.
انتهای پیام/گ