به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان حاضر در محل؛ مراسم بزرگداشت عالم ربانی حضرت آیت الله سید رضا فیروزآبادی شامگاه گذشته 14 مرداد در مسجد فیروزآبادی شهر ری با حضور رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین اصلانی، مدیر ناحیه شیخ صدوق ضمن نکوداشت مقام آیت الله فیروزآبادی اظهار داشت: با نگاه به زندگی نامه این عالم بزرگوار 5 ویژگی بارز ساده زیستی و قناعت، پتشکار و همت، شهامت و شجاعت، دیانت و تقوا و دلسوزی را در شخصیت ایشان مشاهده می کنیم.
وی ادامه داد: مرحوم آیت الله فیروزآبادی حدود 140 سال پیش در قریه فیروزآباد شهر ری به دنیا آمدند و پس از تحصیل در تهران، راهی کربلا و نجف شدند و نزد بزرگانی چون آیت الله خراسانی شاگردی کردند تا به درجه اجتهاد رسیدند.
حجت الاسلام و المسلمین اصلانی گفت: ایشان با روحیه خدمت گزاری به مردم و با هدف ترویج دین و دستگیری از نیازمندان وارد مجلس شورای ملی شدند و در 4 دوره مجلس نماینده بودند.
وی با اشاره به اینکه تهدید و تطمیع در سالهای حکومت پهلوی اول و دوم در آیت الله فیروزآبادی اثری نداشت، افزود: مرحوم فیروزآبادی از همفکران و پشتیبانان آیت الله مدرس بودند و در تمام سالهای نمایندگی در مجلس شورای ملی حقوقی برای فعالیت های خود دریافت نکردند.
مدیر ناحیه شیخ صدوق تصریح کرد: ایشان بعد از اتمام فعالیت در مجلس، همه حقوق خود را یکجا دریافت کرده و بیمارستان و مسجد فیروزآبادی را تأسیس کردند و همیشه بعد از نماز در مسجد از بیماران عیادت می کردند.
آیت الله فیروزآبادی از حامیان انقلاب مشروطیت بود
در ادامه آیت الله قائم مقامی، از اساتید حوزه و دانشگاه به سخنرانی پرداخت و با اشاره به ویژگی های برجسته اخلاقی، تربیتی، سیاسی و اجتماعی آیت الله فیروزآبادی اظهار داشت: آیت الله فیروزآبادی از شاگردان حقیقی مکتب امام صادق(ع) بود و همواره رویکرد عقلانی را در زندگی خود پیدا می ساخت.
وی با تاکید بر اهمیت فقه و معنای آن و با بیان اینکه فقه به معنای فهم درست از دین و دین بزرگترین نعمت خداوند است، عنوان کرد: باید در جریان درک دین از انحراف جلوگیری کرد و این حالت را فقه می گویند. فقه جریان سعادتمند، سابقه دار و با هدفی است که سینه به سینه از مکتب امام صادق (ع) به انسان امروز رسیده است.
آیت الله قائم مقامی با تاکید بر اینکه فقیه کسی است که دین را به درستی درک می کند و سلایق شخصی خود را درآن دخالت نمی دهد، ادامه داد: فقهای نظام کسانی هستند که برخلاف بسیاری از افراد زمانیکه به قدرت می رسند مغرور نمی شوند. فقیه برای درک درست مقصود خدا تلاش می کند. خوشبختانه در جامعه اسلامی ما فقهایی از این دست بسیار وجود دارند.
وی خاطر نشان نمود: آیت الله فیروزآبادی ازجمله فقهایی بودند که در زمان حیاتشان در خدمت مردم بودند و هیچ زمانی از خدمت گذاری غافل نشدند. ایشان تحت تاثیر آیت الله خراسانی در نهضت مشروطیت شرکت کردند و حتی زمانی که نماینده مجلس بودند تمامی حق و حقوق خود را در جهت خدمت گذاری به مردم صرف کردند.
سخنران این مراسم در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: آیت الله فیروزآبادی علی رغم قدرت و ثروت از اسلام و اصول آن فاصله نگرفتند و به لطف خداوند متعال تحت تاثیر مقام قرار نگرفتند. امروز شاهدیم که جریاناتی در نظام وجود دارند که با تمایل به قدرت و ثروت از اسلام اصیل فاصله می گیرند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نظرهای متفاوت در ارتباط با مشروطه گفت: برخی میگویند مشروطه از ابتدا ذاتاً منحرف بود الا اینکه علما ناگزیر بود در این حرکت شرکت کنند چرا که حرکتی بود که آغاز شده بود و برخی نیز میگویند مشروط ذاتاً خوب بود بعد خراب شد.
وی افزود: آیت الله فیروز آبادی با اتکا به تقوا و دیانت از فسادهایی که بر سیاسیون و فعالان سیاسی عارض می شود در امان ماند و در مسیر تقوا و دیانت ثابت قدم حرکت کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: مرحوم آیت الله فیروزآبادی در اوج تقدس، عقلانی عمل می کرد و این نشانه کسانی است که در مکتب فقهی امام صادق(ع) پرورش یافته اند.
گفتنی است، سلسله نشست های ستارگان محراب با هدف بزرگداشت علما و ائمه جماعات مساجد تهران برگزار می گردد. در نشست های پیشین ستارگان محراب یاد و خاطره بزرگانی چون آیت الله شیخ مرتضی زاهد، آیت الله حدیدی، آیت الله شاه آبادی، آیت الله مهدوی کنی و آیت الله خوشوقت گرامی داشته شده است.
انتهای پیام/