فراهم کردن زمینه جذب پژوهشگران و محققان سایر کشورها

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: کشورهای توسعه یافته باید از استعدادهای علمی به بهترین شکل استفاده کرده و زمینه جذب پژوهشگران و محققان سایر کشورها فراهم شود.

نصرت‌الله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در گفتگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: امروزه کشورهای پیشرفته و توسعه یافته باید از ظرفیت‌ها و استعدادهای علمی به بهترین شکل استفاده کنند و زمینه جذب پژوهشگران و محققان سایر کشورها را فراهم می‌کنند تا بتوانند از استعدادهای آنان به بهترین شکل استفاده کنند. 

وی در ادامه افزود: در مراکز علمی کشور باید تغییراتی در ساختارها ایجاد شود و برنامه‌های راهبردی برای رسیدن به اهداف پیش بینی شده مشخص شود دولت باید بسیاری از امور را به بخش خصوصی واگذار کند و خود تنها به امور حاکمیتی بپردازد تا از این طریق شاهد اتفاقات خوب در بخش اقتصاد علم و فناوری باشیم. 

ضرغام با اشاره به جذب محققین خارج از کشور خاطر نشان کرد: بیش از 50 درصد محققین ایرانی مدرک دکتری دارند و در خارج از کشور مشغول به کار هستند علاقمندند به ایران باز گردند و برای توسعه علم و فناوری تلاش کنند نیروی انسانی بزرگترین سرمایه کشور است و در حقیقت استعدادهای انسانی منجر به پیشرفت و توسعه کشور می‌شود فرهنگ حمایت از علم و فناوری باید در میان نسل جوان نهادینه شود. 

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران تصریح کرد: بدون برنامه راهبردی پست‌های غیر ضروری در مراکز مختلف تعریف می‌شود که در نهایت باعث می‌شود بیشتر منابع مالی این مراکز به جای اینکه صرف امور تحقیقاتی کشور شود برای امور جاری کارکنان مرکز هزینه می‌شود. 

وی بیان کرد: بر این اساس از طریق صندوق نامه‌هایی به تمام وزارتخانه‌ها ارسال شده تا اولویت های خود را مشخص کرده و این صندوق بر اساس اولویت‌ها از طرح‌های خروجی وزارتخانه‌های مختلف حمایت می‌کند.

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.