بهروز خدارحمی دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری در گفتگو با خبرنگار
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص روند فعلی بازار سرمایه بیان کرد: طی یک سال و نیم گذشته هر گاه بازار منفی بوده در جبهه اول حقوقیها سر پیکان گذاشته شدند و از آنها برای رفع بحران دعوت شد.
وی ادامه داد: آخرین جلسه حقوقیها با سازمان بورس روز گذشته در شرکت سرمایهگذاری غدیر برگزار شد که حقوقیهای بزرگ دور هم جمع شدند و میثاق مجددی در حمایت از بازار سرمایه داشتند چون همگی معتقدند، بازار برای همه ماست و البته شکی نیست که حقوقیها توان و صبر بیشتری دارند و میتوانند بیشتر و بهتر از حقیقیها به بازار کمک کنند.
دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری با اشاره به تاثیر حقوقیها بر معاملات بورس اظهار داشت: انتظار از حقوقیها اینگونه بوده که در شرایطی که بازار پررونق نیست، عرضهها را به تعویق بیندازند و به مجددی که بازار رونق پیدا کرد در آن شرایط اقدام به عرضه کنند.
خدارحمی با اشاره به بیش از 20 جلسه با حقوقیها در یک سال گذشته خاطر نشان کرد: در تمام جلسات حقوقیها با مدیران سازمان بورس، قریب به اتفاق حقوقیها دیدگاههای مطرح شده را اجابت کردند و سعی کردند به بازار کمک کردند و در اولین فرصت ممکن که به تعبیر خودشان رونق بازار شروع میشود، تعهدات عقب مانده خود را از طریق بازار سرمایه تأمین کنند اما هر گاه دست به فروش زدند متهم به خراب کردن بازار شدند.
وی توضیح داد: اگر به حقوقیها گفته شود، شما در شرایط رونق اجازه فروش ندارید در رکود هم اصلاً چنین اجازهای به شما داده نمیشود، پس شرکتهای بزرگ حقوقی، انواع و اقسام تعهدات و نقدینگی مورد نیاز خودشان را از کدام محل تأمین کنند؟!
این کارشناس بازار سرمایه دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری خاطر نشان کرد: اگر فکر کنیم بورس و بازار سرمایه تافته جدا بافته از اقتصاد کشور است و اقتصاد میتواند اقتصاد رکودی باشد اما بازار سرمایه میتواند و باید رونق داشته و برای عموم مردم جذاب باشد باید برای هر افت مدام دنبال متهم گشت.
خدارحمی با بیان اینکه یک روز انگشت اتهام به سمت بانک مرکزی و بازار پول دراز میشود، روز بعد عملکرد حقوقیها پس فردا فلان خبر سیاسی، گفت: مطلقاً اینطور نیست که بتوان با اتهام زنی مکرر از رکود خارج شد بلکه به عنوان مثال آثار تفاهم بسیار مبارک توافق هستهای که انتظار میرفت از صبح روز جشن امضا بازار پررونقی را شکل بدهد به گونهای که امکان خرید هیچ سهم نباشد پیش برآورد شد البته آثار واقعی آن وجود دارد اما از جنس اثرگذاری در فردا و پس فردا صبح امضاء توافق هستهای نبوده است.
وی افزود: بدبینانهترین تحلیلگران هم ادعا نمیکنند که توافق بدی صورت گرفته است، اتفاقی که افتاده برای اقتصاد و مشخصاً بازار سرمایه ما منبع رونق و منشاء تحول و آثار مثبتی خواهد بود اما از جنس کوتاه مدت نخواهد بود.
دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری در پایان درباره افت روزهای بعد از توافق، تصریح کرد: تصور میکنم بخش عمده اتفاقات و افتهای بعد از توافق ناشی از برداشتهای نادرست از چگونگی اثرگذاری نتیجه مذاکرات بر بازار بوده و بخشی دیگر هم به انتظار بیش از یک سال و نیمه حقوقی برای بازگشت به روزهای پررونق برمیگردد.
انتهای پیام/