به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ خیلی وقتها که از خیابان ها عبور میکنیم ناخودآگاه با افرادی روبرو میشویم که انگار منتظر کوچکترین تلنگر برای پرخاشگری به دیگرانند. خیلی از آنها در بسیاری از موارد مقصرند، اما اینکه چرا این گونه رفتار میکنند مسئلهای قابل تأمل است.
*شروع همه چیز از خانواده
فرزندان در خانوادهها به دنیا آمده و در آنجا رشد میکنند و بیشتر اخلاق و رفتارشان در این فضا شکل میگیرد و در حقیقت والدین الگوی فرزندان خود هستند.
دکتر ربابه غفار تبریزی روانشناس ، شروع پرخاشگری در معابر را در خانواده میداند و در این باره میگوید: والدین پرخاشگر فرزندانی مانند خود را تربیت میکنند و نباید از آنها توقع کودکانی طبیعی را داشت چرا که فرزندان پدر و مادر را الگوی خود قرار میدهند و این عامل میتواند اولین جرقه خشونت در معابر را ایجاد کند.
* گفتگو در منازل پرخاشگری را کاهش میدهد
خانواده همان گونه که میتواند عامل پرخاشگری باشد به همان اندازه در کاهش این رفتار موثر است.
پرخاشگری یکی از واکنشهای ناشی از هیجان است و از راه حلهای کاهش آن ، ریشهیابی مسئله پیش رو و حل کردن آن است و اولین فضا برای رسیدن به این مهارت، خانواده است.
این روانشناس در خصوص تأثیر صحبت کردن در منازل میگوید: زمانی که فرزندان یا حتی هر کدام از اعضای خانواده در مورد مسئلهای احساس ناراحتی میکنند، گفتگو و پیدا کردن ریشه و راه حل آن میتواند یکی از عوامل جلوگیری از بروز پرخاشگری باشد.
*آستانه تحمل در افراد پرخاشگر پایین است
در حالی که گفتگو در خانوادهها انجام نشود و فرزندان به پرخاشگری روی بیاورند ، آستانه تحمل در افراد پایین میآید . در جامعه امروز به دلایل گوناگونی مانند مشکلات اشتغال، عدم تمکن مالی و موانع ازدواج بسیاری از افراد در فشار روانی قرار میگیرند و پرخاشگری هم میتواند یکی از واکنشهای مرتبط با آن باشد.
دکتر افسر افشار ، روانشناس ، آستانه تحمل افراد پرخاشگر را پایین میداند و در خصوص آن میگوید: بسیاری از افراد از لحاظ گوناگون تحت فشارهای مختلف قرار دارند و برخی از آنان تبعیض زیادی را در خود احساس میکنند و نوعی فشار روانی را تحمل میکنند.
آستانه تحمل افراد به این دلیل که در خانوادهها یا پرخاشگری برخورد صحیحی نمیشود پایین آمده و علت بروز رفتارهای غیرمتعارف اجتماعی مانند پرخاشگری در معابر، مدارس و حتی دانشگاهها خواهد شد.
*قانون میتواند بازدارنده باشد
زمانی که آستانه تحمل در افراد پایین بیاید، شاهد پرخاشگریهای زیادی در معابر خواهیم بود و از طرفی از لحاظ قانونی روش خاصی برای برخورد با پرخاشگری وجود ندارد. در بسیاری از کشورها با افراد پرخاشگر که باعث مزاحمت اجتماعی میشوند برخورد قانونی میشود. فرهنگسازی راهحل اصلی برای برخورد و ریشهکنی پرخاشگری در معابر است.
فرهنگسازی یعنی بتوانیم با دید بهتری به همنوع خود نگاه کنیم. یکی از محورهای فرهنگسازی این است که اگر زمانی که احساس کردیم حقی از ما ضایع میشود با توجیه کردن مثبت خود از بروز رفتارهای غیرمتعارف که در برخی مواقع هم میتواند منجر به قتل شود جلوگیری کرد.
گزارش : پروانه محمدی
انتهای پیام/