به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا زالی رئیس سازمان نظام پزشکی در همایش فصلی انجمن پزشکان عمومی که صبح امروز در سالن همایشهای رازی برگزار شد با اشاره به اقدام جایگاهی مناسب برای طب عمومی کشور اظهار کرد: هماکنون کشور در زمینه پزشکی عمومی برخلاف کشورهای توسعه یافته حرکت میکند. کشورهای پیشتاز در عرصه سلامت مسیری متفاوت بامسیر کنونی کشور را طی میکنند امروزه طب عمومی شالوده پزشکی محسوب میشود.
وی افزود: باید در برنامه به پزشک خانواده به عنوان یکی از بحث ها در عرصه سلامت توجه کرد و بازگشت یک الگوی مترقی پزشک خانواده در این عرصه انجام شود. آنچه تا کنون در زمینه پزشک خانواده اتفاق افتاده به دلیل نبود اعتبارات کافی، استفاده نکردن از نظرات پزشکان عمومی به عنوان یک تعهد ملی، نهادینه سازی نشده است با شکست مواجه شد در این الگوی مترقی به بحث وجود دارد و این مساله امروزه کاهش پیدا کرده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در صورتی که واگذاری بخش خصوصی پزشکی مانند واگذاریهای گذشته باشد و مانند آنچه در عرصه تولید اتفاق افتاده است رخ دهد که موجب شده شفافیت اقتصادی کشور آسیب ببیند با مشکل مواجه خواهیم شد در این مدل جدید به بخش خصوصی اعتماد کنیم.
زالی با اشاره به احساس ناامنی پزشکان عمومی بیان کرد: هماکنون نسبت به اجرای پزشک خانواده یک مفهوم مشترک وجود ندارد شاید بتوان یک الگوی جدید و مترقی را درباره پزشک خانواده با توجه به ظرفیت پزشک عمومی ایجاد کرد. اجرای آموزش پزشک خانواده به صورت یک رشته خاص مقرون به صرفه در عرصه سلامت نیست و بهتر است این مساله به صورت آموزش پودمانی اجرایی شود.
وی تصریح کرد: به حاشیه شهرها به عنوان یک فرصت نگاه میشود در این زمینه باید یک نظام مهندسی تعریف شود در این نظام مهندسی از پزشکان عمومی استفاده کنیم. در گذشته مشکل اعتبار بودجهای وزارت بهداشت وجود داشت هماکنون میخواهند از گروههای پزشکی غیر پزشک عمومی در پزشک خانواده استفاده کنند در این زمینه اگر هزینه بیشتری شود به نفع نظام سلامت تمام میشود.
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به مشکلات معیشتی پزشکان عمومی عنوان کرد: پزشکان عمومی باید مدت طولانی منتظر رونق مطب خود باشند امسال رتبههای برتر رشته تجربی، رشته پزشکی را انتخاب کردند و دانشجویان این رشتهها در میانه راه به آینده خود امیدوار نیستند باید به رفع مشکلات با یک اصل جدی کمک کنیم.
زالی با اشاره به کمرنگ بودن مشارکت بخش دولتی در خدمات سرپایی در گذشته گفت: هم اکنون در صورتی که بخش خصوصی نبود نمیتوانستیم با همین شرایط کنونی نیز در زمینه سرپایی درمان اعتیاد کارهایی انجام دهیم حدود 5 هزار و 500 پزشک عمومی به درمان اعتیاد میپردازند باید برای آنها یک مدل سازی انجام شود.
اگر امروز برای درمان معتادی از نگهدارندههایی مانند متادون استفاده نشود معتاد انگیزه لازم را برای درمان اعتیاد ندارد و آن واحد درمان اعتیاد تعطیل میشود در صورتی که بخواهیم یک واحد درمان اعتیاد را تعطیل کنیم باید از واحدهایی که در گذشته پیشرو بودند کمک گرفت هر مداخلهای که در بحث MNT یا همان درمان اعتیاد انجام شود پزشکان عمومی را با مشکل بیکاری مواجه میکند هر ساله حدود 2 هزار و 500 پزشک عمومی برای آزمون دستیاری اقدام می کنند و 700 نفر دیگر به دلایلی به شغل های دیگر روی میآورند با این اتفاق هر سال 3هزار و 200 پزشک عمومی از چرخه سلامت کشور خارج میشوند.
وی تصریح کرد: در صورتی که میزان مراجعه به پزشک عمومی را 2.1 بار تخمین بزنیم میزان نیاز کشور به پزشک عمومی 25 هزار نفر خواهد بود در صورتی که این مقدار به 2.9 برسد به 31 هزار پزشک عمومی نیاز داریم و در صورت افزایش این میزان به 3.1 بار در صورت الگویی ناکامل به 38 هزار پزشک عمومی و در صورتی که الگوی کاملی در زمینه استفاده از پزشک عمومی وجود داشته باشد به 50 هزار پزشک عمومی کشور نیاز خواهد داشت.
زالی تصریح کرد: باید یک پروتکل حمایتی برای کار پزشک عمومی در اورژانس پیدا کرد. حوادث تلخ اخیر در جامعه پزشکی یک پیام روشن دارد و آن این است که جامعه پزشکی با دلنگرانی و تشویش خاطر به امنیت شغلی خود نگاه میکند و تلاشهای ما باید به گونهای باشد که این افراد از امنیت شغلی برخوردار شوند اکثر پزشکانی که طرح را میگذرانند دور از خانوادههایشان هستند این مساله که از جامعه پزشکی دفاع میکنیم به معنای کوچک دانستن شغلهای دیگر نیست ما وظیفه داریم که پیگیر مشکلات جامعه باشیم.
انتهای پیام/