رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اتلاق گروه های پروانه دار برای رشته های پزشکی گفت: گروه های پروانه دار لفظی است که باید مفهوم آن را اصلاح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی در مراسم روز فیزیوتراپی که دیشب در مجموعه ای فرهنگی هنری برگزار شد، با اشاره به اتلاق گروه های پروانه دار برای رشته های پزشکی گفت: استفاده از مفهوم پروانه دار متناسب با شان فیزیوتراپیست ها نیست و این کلمه لفظی است که باید مفهوم آن را اصلاح کرد.

وی افزود: نگاه ما در تعرفه گذاری منصفانه نیست و سازمان نظام پزشکی تا دقیقه نود برای تعرفه فیزیوتراپی تلاش کرد. بیش از میزان تعیین تعرفه برای این متخصصین از این مسئله رنج می بردم که از مفاهیمی چون ریسک فاکتور کار فیزیوتراپ ها غفلت می ورزند، قدر و منزلت فیزیوتراپیست ها باید ارج نهاده شود، دست یابی به این مسئله به اتحاد و انسجام صنفی و نا امید نشدن از ادامه تلاش ها نیاز دارد. ماندن در صحنه مفهومی مهم برای بخش های صنفی به شمار می رود . فرد در یک مجموعه نمی تواند در کنار مجموعه خود بماند و تلاشی نکند. از آنچه در خصوص مطالبات صنفی فیزیوتراپیست ها حاصل شده است، راضی نیستم و باید با پرهیز از نگاهی حداقلی به این رشته نگریست. 

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به حضور بازتوانی فیزیوتراپیست ها بیان کرد: از این مسئله نیابد غافل شد، که فیزیوتراپیست ها از نیروی جسمانی خود هنگام انجام خدمات این رشته بهره می برند و این مسئله، موضوع فرسایشی را برای آن ها به همراه دارد. هنگام تعرفه گذاری به این مسئله توجهی نمی شود. نگاه کنونی به رشته فیزیوتراپی مطلوب نیست. با توجه به آنکه جامعه ایرانی رو به سالمندی پیش می رود. همچنین تغییر الگوی بیماری ها و افزایش طول عمر افراد جامعه سبب می شود، نیازهای فیزیوتراپی متفاوت شود.

زالی تصریح کرد: نگاه پویا و دینامیک به رشته فیزیوتراپی هنوز در جامعه جا نیفتاده است. این مسئله کوچک کردن بهره مندی از رشته فیزیوتراپی است و در همه زمینه ها باید از بحث تکنیکی فیزیوتراپی بهره برد. ایفای نقش درست فیزیوتراپیست ها به نگریستن به عرصه سلامت با عینکی متفاوت نیاز دارد.در کنار آن باید رجوع علمی و آکادمیک به رشته فیزیوتراپی شود. بر مبنای همین سیاست است که جامعه باید نگاهی متفاوت به این رشته را تجربه کند. 

وی ادامه داد: امروز مفاهیم فیزیوتراپی به بازنگری نیاز دارد، امروز جایگاه یک فیزیوتراپیست نه در بخش ثالثیه و کمک درمان بلکه در بخش اولیه به عنوان روشی پیشگیرانه قرار دارد. در پزشکی به بهرمندی از فیزیوتراپی در بخش های مختلف درمان نیاز داریم. چرخه تشخیص و درمان بدون حضور فیزیوتراپیست ها ابتر و ناقص خواهد بود. نیاز جامعه در آینده به رشته فیزیوتراپی کاهش نمی یابد بلکه در سطحی عالی تر ادامه خواهد یافت. 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار