به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، این کتاب الهی در کتابخانه دانشگاه بیرمنگهام نگهداری می شد. در کتابخانه دانشگاه بیرمنگهام انگلستان قسمتی از بخشهای قرآن کریمی که احتمالا قدیمی ترین کتاب قرآن در جهان می باشد، کشف شده است.
آزمایش تاریخگذاری رادیوکربن روی اوراق قرآن کشف شده نشان داد که قدمت این قرآن به ۱۳۷۰ سال رسیده و احتمال دارد قدیمیترین قرآن موجود در جهان باشد. اوراق این قرآن حدود صد سال بدون تثبیت تاریخچه آن در کتابخانه بیرمنگهام نگهداری شد تا اینکه از سوی یک دانشجوی دکترا به هنگام بررسی اسناد و اوراقی که از منطقه خاورمیانه به کتابخانه آورده شده بودند، کشف گردید.
دانشجوی دکترا پس از بررسی اوراق تصمیم گرفت آنها را برای تعیین قدمت به واحد تاریخگذاری رادیوکربن دانشگاه آکسفورد ارسال کند. این آزمایش نتیجه غیر منتظره ای به همراه آورد. آزمایش دامنه تاریخهای احتمالی را تعیین کرده و نشان داد که قدمت این قرآن که روی پوست نوشته شده به زمانی بین سال های ۵۶۸ تا ۶۴۵ میلادی میرسد. براساس سنت، پیامبر گرامی اسلام حدود سال ۵۷۰ میلادی دیده به جهان گشوده و در سال ۶۳۲ میلادی بدرود حیات گفته است.
اوراق موجود در کتابخانه دانشگاه بیرمنگهام به خط حجازی نوشته شده که یکی از شیوههای اولیه کتابت به زبان عربی بوده است. این اوراق بخشی از "مجموعه مینگانا" متشکل از سه هزار سند و کتاب خطی متعلق به منطقه خاورمیانه است که آلفونسو مینگانا، کشیش کلدانی متولد عراق، در دهه ۱۹۲۰ میلادی گردآوری کرده است. متون گردآوری شده سپس به بریتانیا انتقال داده شده و در کتابخانه دانشگاه بیرمنگهام نگهداری شده است.
انتهای پیام/