به گزارش
حوزه کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد سیاحی در جلسه ستاد خشکسالی خوزستان اظهارکرد: خشکسالي و کاهش نزولات جوی از 13 سال گذشته بر کشور ما حاکم شده است و برآوردها نشان میدهد که این وضعیت استمرار خواهد داشت و برای مقابله با این بحران، مدیریت و برنامه ریزی در مصرف ضروری است.
وی افزود: خوزستان با داشتن حوضه های آبی فراوان و پرآبترین استان متاسفانه با مشکل کمبود آب مواجه شده و وجود صنایع و کشاورزی که نیاز به آب دارند، این مشکل را بیشتر نمایانتر کرده و از سوی دیگر نیز ایجاد جو رقابتی در مناطق دیگر کشور و برداشت آب از استان مشکلات آب خوزستان را دو چندان کرده است.
معاون عمرانی استانداری خوزستان تصریح کرد: از آنجایی که بیشتر کار مردم خوزستان کشاورزی است و در شرایط نبود آب باید فکری اساسی و جدی برای تأمین معیشت و زندگی مردم کرد و یکی از این راههاپرداخت خسارت عدم کشت است که باید به طور جدی دنبال شود.
وی عنوان کرد: به طور کلی زمینهایی که کشت نشوند، به مرور شورو دچار تنش خواهند شد و همچنین زمینه وقوع پدیده گرد و خاک را فراهم میکنند؛ علاوه بر اینها نخیلات خوزستان نیز امروز به دلیل نبود آب با بحران جدی رو به رو شدهاند.
سیاحی گفت: شرایط به جایی رسیده که برای تأمین آب شرب هم مشکل داریم و در این راستا به شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستاها هشدار دادیم تا نظارت بیشتری در توزیع آب داشته باشند.
وی بیان کرد: با توجه به قابلیتهای آبی که در بالادست وجود دارد، میتوانیم مقداری از آب مورد نیاز کشاورزی را تأمین و برنامه کشت را طوری تنظیم کنیم که کشاورزان حداقل ضرر و خسارتها را ببینند.
معاون عمرانی استاندار خوزستان اظهار کرد: غرامت پرداختی به کشاورزان از طریق صندوق بیمه، خیلی ناچیز است به طوری که فقط هزینه های برق آنها را پوشش میدهد.
انتهای پیام/