یک نویسنده برزیلی ضمن تاکید بر دروغ‌پردازی رسانه‌های آمریکایی درباره مذاکرات هسته‌ای، تصریح کرد رسانه‌های آمریکایی درباره مذاکرات به طرح مطالب ساختگی مبادرت می‌کنند.

دروغ‌پردازی رسانه‌های آمریکایی درباره مذاکرات هسته‌ای
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی راشاتودی، "پپه اسکوبار" تحلیلگر نشریه آسیا تایمز و نویسنده کتاب امپراتوری هرج و مرج در گفتگو با این شبکه از وین گفت: من از ده روز پیش در وین هستم و امکان دسترسی ویژه به برخی از مقامات حاضر در مذاکرات هسته‌ای را داشته‌ام. پیش نویس توافقی که از آن صحبت می‌شود هشتاد و پنج صفحه است و پنج ضمیمه و هزاران پرانتز دارد. وقتی مذاکره‌کنندگان از موفقیت در مذاکرات صحبت می‌کنند منظورشان این است که هرروز پانزده تا بیست پرانتز را حذف کرده‌اند.

 یکی از مذاکره کنندگان می‌گفت که فقط دو ساعت برای تصمیم گیری درباره یک قید یا حرف اضافه، زمان صرف کردند. این مسئله نشان دهنده روند مذاکرات است. ایران خواهان پایان یافتن مجموعه‌ای از تحریم‌ها است که به نظر ایران، غیرقانونی و غیرعادلانه است و می‌گوید پرونده علمی این کشور، سیاسی شده است.

 از منظر ایران، نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد مهم است. پس از توافق هسته‌ای، باید قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب برسد که همه تحریم‌های گذشته را بردارد و شروع جدیدی رقم بخورد.

وی در ادامه افزود:« رسانه‌های آمریکایی درباره مذاکرات هسته‌ای، به طرح مطالب ساختگی مبادرت می‌کنند. آنها دروغ می گویند. نیویورک تایمز چند روز پیش مقاله‌ای منتشر کرد که مملو از دروغ‌های محض در این خصوص بود. آنها از چنین حربه‌هایی استفاده می‌کنند. در واقع، نوعی بازی ژئوپلیتیک دراین خصوص در جریان است. این پرونده هسته‌ای نبایستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح می‌شد. بایستی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، تکلیف این پرونده را مشخص می کردند. اما واقعیت این است که آژانس بین المللی انرژی اتمی بسیار سیاسی شده است. اگر توافق هسته‌ای حاصل شود، پیامدهای بسیار زیادی برای اروپا و آسیا خواهد داشت. 

دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز براساس محاسبات راهبردی خودش به این جمع بندی رسیده است که منافعش در حصول به این توافق هسته‌ای است. لابی‌های اسرائیل و عربستان سعودی در آمریکا در این زمینه نقش چندانی نمی توانند ایفا کنند. 

وی گفت:« آمریکا در مذاکرات به صورت مرتب، خواسته‌های جدیدی مطرح می‌کند و از سخنان قبلی خودش عقب‌نشینی می‌کند. اگر توافق هسته‌ای حاصل شود، این توافق تنها موفقیت عرصه سیاست خارجی دولت اوباما خواهد بود. آمریکا باید نگاه راهبردی به مسائل منطقه داشته باشد. براساس همین نگاه راهبردی است که آمریکا می‌خواهد این توافق هسته‌ای حاصل شود و خارج از نفوذ لابی‌ها و شرکت‌های بزرگ باشد.»


انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۷ تير ۱۳۹۴
انگار توافق نکنیم خیلی بهتره
آخرین اخبار