به گزارش
حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، حمیدرضا تشیعی اظهار داشت: باید توجه کنیم آب قابل تولید نیست و در صورت همکاری مردم و مدیریت در مصرف میتوان از چالش کم آبی به سلامت گذر کرد.
وی با بیان اینکه تا 10 تیر امسال نسبت به سال گذشته 15 درصد و نسبت به درازمدت 21 درصد کاهش بارندگی داشتهایم و این وضع کاهش بارندگی در بیشتر استانهای کشور مشاهده میشود، گفت: به عنوان نمونه، در استان هرمزگان نسبت به سال گذشته 69 و نسبت به دراز مدت 64 درصد کاهش بارش داشتهایم و این کاهش بارندگیها باعث شده که هم اکنون 49 درصد ظرفیت سدهای کشور خالی باشد.
وی ادامه داد: این در حالی است که ورودی سدها نیز نسبت به سال گذشته 13 درصد و حجم مخازن 6 درصد کاهش داشته است.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه رتبه روان آبهای سطحی در 46 سال گذشته در رتبه آخر است، افزود: این بدترین وضع است و علت اصلی آن نیز کاهش 66 درصدی سطح پوشش برفی نسبت به سال گذشته است.
وی با بیان اینکه آب معادل برف نسبت به سال گذشته 71 درصد کاهش داشته ادامه داد: این در حالی است که متوسط دما نسبت به سال گذشته بیش از 1.5 درجه افزایش داشته و به همین نسبت نیز سطح تبخیر بالا رفته و از سوی دیگر مصرف کولرهای آبی نیز بیشتر شده است.
تشیعی با اشاره به اینکه هم اکنون 547 شهر کشور در شرایط تنش آبی بسر میبرند و افزایش دما باعث مصرف بیش از حد آب در شبکههای توزیع شده است، بیان داشت: در ساعات اوج مصرف برخی شهرها با کاهش فشار آب مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه سه شهر کرمان، بوشهر و بندرعباس از نظر تأمین آب در وضع قرمز بهسر میبرد، افزود: وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تمام تلاش خود را بهکار گرفتهاند تا با توجه به گرمای بیش از حد هوا و مصرف مضاعف مردم درماه مبارک رمضان قطعی برنامهریزی شده در شهرها نداشته باشیم؛ مگر در اثر مصرف بیش از حد یا افت تولید و یا حوادث که قابل پیشبینی نخواهند بود.
وی از مردم خواست در ساعات اوج مصرف بین ساعات 16 تا 20 که بیشترین مصرف آب کشور است، با مدیریت در مصرف آب بکوشند میزان مصرف خود را تقلیل دهند تا خود و سایر شهروندان دچار مشکل کمآبی نشوند.
انتهای پیام/