نقش بیكاری و تبعات آن را نمیتوان در بروز آسیبهای اجتماعی نادیده گرفت.
افزایش نرخ بیكاری همواره با گسترش انواع آسیبهای اجتماعی، بزهكاریها، فقر، طلاق و اعتياد، همراه بوده است.
آمارها نشان می دهد مسولان مرتبط با کار و اشتغال در استان فارس با توجبه به معضل بیکاری و پیامد های آن ، موضوع اشتغال و کارافرینی را در اولویت قرار داده و نرخ بیکاری را در این استان کاهش داده اند.
مدير اشتغال و كارآفريني اداره كار و امور اجتماعي استان فارس می گوید : بر اساس اطلاعات بدست آمده از مركز آمار ايران، نرخ بيكاري در فصول بهار، تابستان و پاييز سال 93 در استان فارس به ترتيب 14 و 1 دهم، 11 و 3 دهم و 10 و 1 دهم در صد بوده است.
سعيد بياري می افزاید: در سه فصل بهار، تابستان و پاييز 93 استان فارس رتبه هاي 26، 20 و 17 كشور را از لحاظ اشتغال افراد داشته است.
وي تصریح می کند: اطلاعات مرتبط با زمستان 93 و بهار 94 اعلام نشده است.
به گفته مدير اشتغال و كارآفريني اداره كار و امور اجتماعي استان فارس، بر اساس آمار اشتغال دفاتر كاريابي در سال 93 در مجموع 16 هزار و 17 نفر و در دو ماهه نخست امسال، تعداد دو هزار و 199 نفر مشغول به كار شده اند.
بياري اظهار می دارد: بر اساس آخرين نتايج سرشماري نفوس و مسكن در سال 1390، شهرستان هاي پاسارگاد،خنج و بوانات به ترتيب با نرخ بيكاري 9 و 4 دهم، 10 و 2 دهم و 10 و 5 دهم درصد بهترين و شهرستان هاي خرامه، رستم و ممسني به ترتيب با نرخ بيكاري 31 و 8 دهم، 24 و 9 دهم و 24 و 6 دهم در بدترين وضعيت به لحاظ نرخ بيكاري قرار دارند.
وي اضافه می کند: از جمله برنامه هاي اداره كل كار و امور اجتماعي براي كاهش بيكاري در سال 94، طرح كارورزي، تقويت كاريابي هاي داخلي و خارجي، تسهيلات مشاغل خانگي، پرداخت يارانه بنگاه هاي توليدي و اعزام نيروي کار مهندسي به خارج است.
مدير اشتغال و كار آفريني با بيان اين كه تمايل و تمركز مردم بیشتر به به كارهاي اداري است می گوید : مهارت آموزي به همراه چگونگي نحوه فروش مهارت هاي اخذ شده مي تواند ورود افراد به كسب و كار را تسهيل بخشد.
انتهای پیام/س