به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری دیلی میل، محققان از دانشگاه سیمون فریزر و دانشگاه بریتیش کلمبیا دریافتند: کارهای نیک به افرادی که در موقعیتهای اجتماعی دچار اضطراب میشوند، کمک میکند آرامش خود را حفظ کنند. این گونه افراد در نتیجه انجام کارهای نیک، اجتناب از تعامل با دیگران را ترک میکنند.
فوبیای اجتماعی، یا اختلال اضطراب اجتماعی- ترس نامعقول و غیر منطقی از تعامل و همکاری مشترک با افراد دیگر است، که میتواند به درجهای برسد که فرد در لاک خود فرو رود و حدود معاشرت خود با دیگران را به حداقل محدود کند.
در آزمایش چهار هفتهای دانشمندان، 155 دانشجوی مبتلا به فوبیای اجتماعی شرکت کردند، که آنها را به سه گروه تقسیم کردند.
از گروه نخست از شرکتکنندگان خواسته شد بطور مرتب کارهای نیک انجام دهند، برای مثال به همسایه در چمن زنی کمک کنند، به موسسه خیریه پول اهدا کنند، یا برای خانواده خود و یا در مهمانیها در خانه دوستان خود ظروف کثیف را بشویند.
گروه دوم باید تعداد تماسها و ارتباطات اجتماعی روزانه خود با افراد دیگر را افزایش میدادند، و گروه سوم فقط وقایع روزانه را ثبت کردند و درباره آنها بدون تغییر رفتار معمول خود؛ به دانشمندان شرح دادند.
در پایان آزمایش مشخص شد افرادی که مرتبا کارهای نیک انجام دادند، شروع به بیشتر معاشرت کردن با افراد دیگر کردند، گرچه دانشمندان انجام این کار را از آنها نخواسته بودند برای آنها برقراری ارتباط با افراد غریبه آسانتر شد، و ترس از معاشرت بتدریج در آنها کاهش یافت.
به گفته محققان، مردم با فردی که تلاش میکند به آنها کمک کند، با سپاسگذاری برخورد می کنند، یعنی انتظارات این فرد (فردی که دچار فوبیای اجتماعی بوده و کار نیک انجام میدهد) از معاشرت با دیگران تغییر میکند و اصلاح میشود. متخصصان به استفاده از این روش برای غلبه بر ترس خود در برابر اجتماع توصیه میکنند.
انتهای پیام/