استاد گروه زنان دانشگاه تهران گفت : به غیر از سرطانهایی كه منشاء ژنتیك دارند، نفش انتقال بیماری سرطان از مادر به جنین درست نیست .

دكتر بتول حسین رشیدی استاد گروه زنان دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران گفت: با پیشرفت تكنولوژی و افزایش عمر بیماران سرطانی در سالهای اخیر قضیه باروری در این بیماران بسیار مهم و جدی شده و ما نیز به عنوان متخصصین نازایی و همكاران ما به عنوان متخصصین انكولوژی باید به این مسئله  توجه داشته و حتما قبل از انجام رادیوتراپی جلسات مشاوره ای با بیمار انجام شود.

وی گرفتن جنین و یا حتی تخمك را قبل از رادیوتراپی مهم دانست و افزود: با روشها و پروتكل های موجود حال حاضر در هر زمانی كه همكاران آنكولوژی فرد را به ما معرفی كنند ، تحریك تخمك گذاری را میتوان شروع كرده و براساس مطالعات انجام شده در این زمینه نتایج این روش  موفقیت خوبی داشته و تعداد تخمك ها و فریز كردن هم قابل قبول است.

دكتر رشیدی  تصریح كرد: به غیر از سرطانهایی كه منشاء ژنتیك دارند، نفس انتقال بیماری سرطان از مادر به جنین درست نیست ولی در هر صورت زمینه ژنتیكی در این جنین ها وجود دارد.

وی در پایان خاطر نشان كرد: شیوع سرطان نسبت به گذشته بسیار زیاد شده كه این موضوع مهم باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد ولی به دلیل پیشرفت روش های كمك باروری تولید مثل ، مانند فریز تخمك و با افزایش تكنولوژی در درمان های سرطان و روش های كمك باروری موارد بارداری حین سرطان زیاد شده است.


انتهای پیام/


برچسب ها: سرطان ، جنین ، ژنتیک ، باروری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار