بر طبق نتایج مطالعات اخیر، نوع رژیم غذایی مردان به ویژه مصرف غذاهای سرشار از چربی حیوانی و در مقابل مصرف کم میوه‌ها و سبزی ها، موجب افزایش خطر سرطان پروستات شده است.

لطف الله محرابی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران افزود:افزایش سن، عوامل غذایی، عوامل ژنتیکی، عوامل وراثتی و عوامل هورمونی از مهمترین عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان پروستات است. 

وی با اشاره به مطالعات مختلفی که در خصوص تاثیر عوامل غذایی در افزایش یا کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های پروستات صورت گرفته است،‌تاکیدکرد: بر طبق نتایج مطالعات اخیر، نوع رژیم غذایی مردان به ویژه مصرف غذاهای سرشار از چربی حیوانی و در مقابل مصرف کم میوه‌ها و سبزی‌ها، موجب افزایش خطر سرطان پروستات شده است.

محرابی گفت: مصرف میوه ها و سبزی ها به ویژه غذاهایی که ماده اصلی آن گوجه فرنگی است، می‌تواند خطر سرطان پروستات را کاهش قابل ملاحظه‌ای دهد.

وی یادآور شد: رعایت رژیم غذایی برای پیشگیری از سرطان پروستات در افرادی که زمینه ژنتیکی و خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند، بسیار مهم و جدی‌تر است. 

محرابی افزود: افرادی که در خویشاوندان درجه یک آنها به ویژه، پدر، برادر، پدر بزرگ ، عمو و دایی سابقه ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد، بسیار بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این سرطان قرار دارند به همین دلیل پس از 50 سالگی باید حداقل سالی یکبار تحت معاینه و آزمایش قرار گیرند. 

وی گفت: عوامل وراثتی و خانوادگی در برخی از موارد ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات تا حدود 10 برابر حد عادی افزایش دهند که این موضوع نقش عوامل وراثتی را در ابتلا به سرطان پروستات بیش از پیش نمایان می‌کند. 




انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار