به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه توسط "حضرت آیتالله خامنهای" رهبر معظم انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا ابلاغ شد که در آن معظمله توجه ویژهای به امور نظامی و دفاعی داشتند.
با مرور و تحلیل بخشی از بندهای ابلاغی درباره توان دفاعی کشور و توجه به جامع بودن آن میتوان گامهایی اساسی برای افزایش اقتدار و توسعه توان بازدارندگی برداشت.
**لزوم توجه به ابلاغ مصوبات برنامه ششم توسعهبا توجه به اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت منطقهای شناخته شده و از امنیت پایدار برخوردار است لزوم توجه به بندهای ابلاغی مقام معظم رهبری در راستای افزایش توان دفاعی و گسترش امنیت پایدار ضروری و حائز اهمیت به نظر میرسد.
در یکی از بندهای ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه ششم توسعه آمده است: افزایش توان دفاعی در تراز قدرت منطقهای با تخصیص حداقل 5 درصد بودجه عمومی کشور مورد توجه قرار بگیرد.**توجه به توان تسلیحاتی و دفاعیبا تحلیل این بند میتوان دریافت که امروز برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان، قطر، امارات عربی متحده و... به توسعه توان تسلیحاتی خود از طریق خریدهای انبوه دهها میلیارد دلاری پرداختهاند و لازم است امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با گسترش توان تسلیحاتی بومی خود و توجه به سیاستهای ابلاغی رهبری توان نظامی بومی کشورمان را هرچه بیشتر افزایش دهد.
**بودجه 12 هزار میلیاردی ضامن اقتدار کشوراین مصوبه به صورت غیرمستقیم به آیه 60 سوره انفال نیز اشاره دارد که در آن اشاره شده تا آنجا که میتوانید نیرو و سلاح برای افزایش توان خود تهیه کنید ( نقل به مضمون).
دیگر نکتهای که در این بند از مصوبه ابلاغی فرماندهی معظم کل قوا میتوان دریافت افزایش بودجه دفاعی با تخصیص حداقل 5 درصد بودجه عمومی کشور است. اگر به بودجه سال 94 توجه کنیم میبینیم که بیش از 210 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی کل کشور بوده که اگر 5 درصد آن برای توسعه نظامی درنظر گرفته شود رقمی معادل 12 تا 15 هزار میلیارد تومان میشود که این بودجه در طول سالهای آتی افزایش یافته و به تبع افزایش بودجه عمومی کل کشور بودجه دفاعی نیز افزایش مییابد.
به نظر میرسد بودجه دفاعی تا 5 سال آینده به نزدیک 50 هزار میلیارد تومان میرسد که اگر این رقم را با خریدهای 30 تا 70 میلیارد دلاری عربستان در طول یک قرارداد مقایسه کنیم بسیار ناچیز است و لذا توسعه صنایع دفاعی و خودکفایی صنعت نظامی در بخشهای خرد و کلان با سرمایهگذاری، افزایش بودجه دفاعی و تولید بومی امکانپذیر است ؛ البته برخی تحلیل ها و آمارها نشان میدهد 5 درصد بودجه کف نیروهای مسلح است و افزایش بودجه در این مدت انجام شده و در آینده نیز روند خود را طی میکند.
**توسعه توان موشکی با توجه به عوامل برترسازبند دیگری از مصوبه ابلاغی فرماندهی معظم کل قوا توسعه توان موشکی است که در آن به سلاحها و تجهیزات برتر ساز اشاره شده و با تحلیل مصوبه افزایش توان موشکی از سوی فرماندهی معظم کل قوا میتوان دریافت افزایش برد، دقت، قدرت تخریب، توان سرجنگی، کمیت (تعداد) و ... از جمله پارامترهای مدنظر معظمله بودهاند که توجه به آن حائز اهمیت به نظر میرسد.
دیگر نکتهای که استنباط میشود این است که توسعه توان موشکی در سطح انواع موشکهای زمین به زمین ( Surface to Surface Missile)، زمین به هوا (Surface to Air Missile)، ساحل به دریا (Anti-ship Missile)، هوا به هوا (Air to Air Missile) و هوا به زمین (Air to Surface Missile) بوده که توان بازدارندگی نیروهای مسلح را افزایش میدهد.
مثالی که در این زمینه به نظر میرسد توصیه فرماندهی معظم کل قوا درباره افزایش دقت موشک "خلیج فارس" و نقطه زن شدن موشکهای این خانواده بوده که اگر این توصیه فرماندهی معظم کل قوا به سایر انواع موشکها خصوصا موشکهای زمین به زمین و ساحل به دریا تعمیم داده شود، یقینا توان موشکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران افزایش چشمگیری خواهد داشت.
**کنترل تروریسم و امنیت پایدار در گرو توجه به مصوبات رهبریاز جمله مصوبات دیگر فرماندهی معظم کل قوا توجه به پدافند غیرعامل، لزوم توجه به امنیت پایدار با انسداد کامل نرم افزاری و سخت افزاری، تقویت یگانهای مرزبانی و توسعه فعالیتهای اطلاعاتی و تقویت دیپلماسی مرزی بوده که توجه به موارد مذکور و برداشتن گامهای عملی در این زمینه باعث گسترش امنیت پایدار، کنترل تروریسم در مرز یا در داخل کشور، افزایش ارتباطات دیپلماتیک مرزی و ... میشود.
گزارش از محمد زرچینیانتهای پیام/