برگزاری جشنواره و حضور هنرمندان سایر کشورها می‌تواند هنر را یک گام به سمت کامل شدن حرکت دهد.

مجتبی سبزه، هنرمند خوشنویس در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص برگزاری دوازدهمین جشنواره هنری قرآنی «بسم‌الله» گفت: این جشنواره به همت محمدرضا کمره‌ای و با موضوع «بسم‌الله» که مؤثرترین و زیباترین جمله برای شروع کار است آغاز شد و در طول این دوازده سال تنوع و نو‌آوری هر ساله در آن کاملاً مشهود است.

وی افزود: نمایش آثار فوق‌العاده زیبا که حاکی از تفکر و خلاقیت مبتنی بر علوم تصویری در این آثار مشاهده می‌شود.

این هنرمند اظهار داشت: این آثار در بخش‌های مختلف خوشنویسی و گرافیک خط به نمایش درآمده است. همچنین بخش سنتی و کلاسیک خطوط نسخ، ثلث، شکسته و خط معلا که تازه ایجاد شده دیده می‌شود. خط معلا که تکرارش قشنگ و تازه است در مخاطب ایجاد لذت می‌کند.

وی در خصوص بسترسازی به جهت بالا بردن انگیزه هنرمندان عنوان کرد: با توجه به اینکه در کشوری زندگی می‌کنیم که دارای تمدن و فرهنگ بالایی است تشکیل انجمن‌هایی که توسط دولت حمایت می‌شوند، باید در جهت ایجاد حس رقابت در میان هنرمندان تلاش کنند.

این هنرمند در بیان تأثیر جهانی این جشنواره افزود: استقبال کشورهای دیگر در این جشنواره، نه تنها برای رفع تکلیف بلکه به عنوان دغدغه ذهنی و انتظاری زیبا برای شرکت در این جشنواره‌ها است. وقتی چنین جریانی اتفاق می‌افتد هدف بردن جوایز نیست بلکه شبیه هدایت و یک نبض پویایی می‌ماند که هنر را یک گام به سمت تکمیل شدن جلو می‌برد. عکس آن هم وجود دارد. اگر هنر حمایت نشود دچار رکود و توقف لحظه‌ای می‌شود.

سبزه در خصوص تکنیک‌های بکار رفته در این جشنواره اظهار داشت: با توجه به نقش بسزایی که تکنیک‌ها و مواد در نشان دادن بهتر آثار بازی می‌کنند، تأثیر و استفاده مناسب آن‌ها بالأخص استفاده از قلم مرکب و رعایت اصول دوازده‌گانه در سبک سنتی و استفاده از تکنیک پتینه همراه با بافت‌های فوق‌العاده و رنگ‌های متنوع در نقاشی خط آثاری را خلق کرده بود که نظر هر بیننده را به خود جلب می‌کرد. همچنین بکار بردن تکنیک‌های دیجیتالی که تسلط کامل هنرمند در استفاده از نرم‌افزار را نشان می‌داد نتیجه خوبی در پی داشت.

این هنرمند خوشنویس جایگاه جشنواره «بسم‌الله» را در کنار سایر همایش‌های بین‌المللی خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: در سالیانی که این جشنواره برگزار می‌شود در میان کشورهای مختلف تبدیل به یک برند بین‌المللی شده است و توانسته خود را به خوبی معرفی کند اما پایین بودن جوایز در نظر گرفته شده در این جشنواره باعث شده تا هنرمندان ما بهترین آثار خود را به نمایشگاه جشنواره‌های بین‌المللی دیگر ارسال کنند و این امر باعث بیرون رفتن بهترین آثار هنرمندان ما از کشور می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر مسئولان بستر خوبی را فراهم کنند و هیجان واقعی را به جوانان ما بشناسانند یقیناً روح حاکم بر جامعه روح لطیفی خواهد شد و این اتفاق جالب و شکوهمندی است.

گفتنی است؛ این جشنواره هر سال هم‌زمان با ماه مبارک رمضان با حضور جمع کثیری از هنرمندان داخلی و خارجی با هدف ترویج فرهنگ و تبادل تجربه‌های هنری میان هنرمندان جوامع اسلامی برگزار می‌شود.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار