به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از ساری ، کارشناس ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران تلقی کیفی بودن نان از ظاهرش را از سوی مصرف کنندگان اشتباه دانست و گفت: نان های دارای رنگ تیره را نباید بی کیفیت قلمداد کرد ناظم نژاد افزود: نان های تیره به دلیل داشتن فیبر و املاح بیشتر غنی تر و نان های سفید به دلیل نداشتن فیبر و املاح فقیرترند و در نتیجه ارزشیابی نان براساس فاکتور رنگ ، کاری اشتباه و غلط است.
وی با بیان اینکه، گروه زیادی از مردم نان های نازک شده و پهن تر و بزرگتر را بر نان های حجیم و کوچک تر ترجیح می دهند، گفت: مردم ملاک خوب بودن نان را بزرگ و پهن بودن آن می دانند در صورتی که این موضوع اشتباه است.
وی تصریح کرد : نان هرچه بزرگتر و بیشتر پهن و نازک شده باشد به دلیل جلوگیری از سوختن آن باید کمتر در تنور بماند و همین باعث کاهش زمان پخت و جلوگیری از تخریب بقایای اسید فیتیک (اسیدی که مانع آزاد شدن املاح کلسیم، آهن، روی و منیزیم در نان می شود) بجامانده در خمیر می شود.
کارشناس ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: نانی که تیره و طلایی تر و حجیم تر باشد و بجای 20 ثانیه دو دقیقه یعنی 6 دور بیست ثانیه ای در تنور مانده و مغز آن پخت و برشته شود بهترین نان است
ناظم نژاد بخش عمده ای از پایین بودن کیفیت نان را مربوط به پایین بودن کیفیت آرد تحویلی به نانوایان دانست و تصریح کرد: نان در یک زنجیره متصل از کشاورز تا نانوا شکل می گیرد و به دست مصرف کننده می رسد، هرگونه خلل در زنجیره تولید نان در سفره مصرف کننده خود را نشان خواهد داد.
انتهای پیام/ع