سفره آردی نفیس ترین و ارزشمندترین هنر صنایع دستی مردم روستای مهنج خراسان جنوبی از قدمتی 200 ساله برخوردار است.

قدمت 200 ساله سفره آردی خراسان جنوبیبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از بیرجند؛ یکی از صنایع دستی کاربردی و تزئینی ایرانی، سفره بافی یا سفره آردی است و این محصول بیشتر جنبه خود مصرفی دارد و در چند سال اخیر متأسفانه با استفاده از کالاهای صنعتی مشابه دیگر کمتر این محصول استفاده می‌شود و این محصول شباهت زیادی با سفره کردی در خراسان شمالی دارد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به کاربرد سفره آردی افزود: این سفره زیراندازی مناسب برای تهیه خمیر به هنگام پخت نان است و زنان این سفره را به هنگام تهیه خمیر نان در زیر تغار (ظرف مخصوص خمیر نان) پهن می‌کنند تا از ریخت و پاش آرد و خمیر بر روی زمین جلوگیری شود و از دیگر کاربردهای این سفره این است که می‌تواند خمیر مایه طبیعی را تا پنج هفته نگه دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مانند گذشته از آن استفاده نمی‌شود، تصریح کرد: با تغییرات اندکی در این سفره در رنگ‌های مختلف به عنوان رو کرسی، پا دری و سجاده استفاده می‌شود و این محصول از قدمت 2000 ساله برخوردار است با اینکه در شهرهای دیگر مردمان از آنها زیاد استفاده نمی‌کنند، اما در روستای مهنج زن و مرد، پیر و جوان به دنبال تکاپو و تلاش هستند تا این نوع دست بافته به فراموشی سپرده نشده و احیاء شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفـت: در روستای مهنج دختران از دوران کودکی بافت سفره آردی، پلاس و گلیم را نزد مادران خود آموزش می‌بینند و در هفته صنایع دستی مراسم احیای سفره آردی روستای مهنج برگزار می‌شود.
 
انتهای پیام/ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.