تحقیقات جدید نشان داده است، بیماران سرطانی که شیمی درمانی می‌کنند، چنانچه کم غذا بخورند، با محافظت از سلول‌های طبیعی، عوارض جانبی شیمی درمانی را کاهش می دهند.

محسن خوش‌نیت فوق تخصص غدد درون ریز در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت: بسیاری از افراد بر این باورند کاهش مصرف غذا در بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی مضر است اما تحقیقات نشان دهنده است که کاهش مصرف غذا می‌تواند از طریق محافظت از سلول‌های طبیعی، عوارض جانبی شیمی درمانی را کاهش دهد. 

وی افزود: اگر در طول شیمی درمانی، مصرف مواد غذایی تا حدودی کاهش یابد، به دلیل اینکه سوخت و ساز سلولی کاهش می‌یابد اثرات سوء داروهای شیمی درمانی بر سلول‌های طبیعی کاهش می‌یابد. 

وی تصریح کرد: گرسنگی(کم خوری) مقاومت سلول‌های طبیعی (نه سلولهای سرطانی) دو برابر داروهای شیمی درمانی و عوامل سرطان زا را تا 10 برابر افزایش می‌دهد. 

وی اظهار داشت: مشکلاتی که احتمالا در اثر محدود کردن مصرف غذا به وجود می‌آید شامل درجات خفیفی از گرسنگی، سردرد و سرگیجه است تا پس از قطع شیمی درمانی و بازگشت به رژیم معمول بهبود می‌یابد. 

وی خاطر نشان کرد: کاهش دریافت غذا، حالت خستگی و ضعف ناشی از شیمی درمانی را نیز کاهش می‌دهد. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار