یک فوق تخصص گوارش و کبد وجود درد در زیر شکم، اطراف یا سراسر شکم را از علائم بارز تشخیص سرطان روده بزرگ عنوان کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر مهدی زبیری به مناسب هفته جهانی سلامت مردان (24 تا 30 خردادماه) با اشاره به شیوع سرطان‌های دستگاه گوارش در مردان اظهار کرد: بجز سرطان کیسه صفرا و نوعی از سرطان پانکراس (لوزالمعده)، سرطان‌های دستگاه گوارش همواره شیوع بیشتری در مردان نسبت به زنان دارد.

وی با بیان اینکه علت مشخصی در این زمینه وجود ندارد، اظهار کرد: سرطان روده بزرگ نیز یکی از سرطان‌های شایع دستگاه گوارش در مردان است.

این فوق تخصص گوارش و کبد، سن، افزایش مصرف غذاهای پرچرب، چاقی، مسائل ژنتیک، عدم تحرک و نخوردن فیبر کافی را از جمله علل موثر در بروز سرطان‌های دستگاه گوارش از جمله سرطان روده بزرگ عنوان کرد.

زبیری در خصوص علائم تشخیصی این نوع سرطان، وجود درد در زیر شکم، اطراف یا سراسر شکم را بارزترین علامت سرطان روده بزرگ عنوان کرد و افزود: همچنین تغییر شکل مدفوع، تغییر دفعات دفع مدفوع و وجود خون در مدفوع از دیگر علائم تشخیصی این نوع سرطان است.

وی با اشاره به اجرای سیستم غربالگری سرطان روده بزرگ در کشورهای پیشرفته، اظهار کرد: در این کشورها برای افراد بالای 50 سال آزمایش کولونوسکوپی انجام می‌شود که با انجام این آزمایش ضایعات اولیه در روده بزرگ که به آنها "پولیپ" گفته می‌شود و می‌تواند در آینده به سرطان روده بزرگ منجر شود، شناسایی و از بین می‌رود.

رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در همین راستا توصیه کرد: افراد بین 50 تا 70 سال حتما آزمایش کولونوسکوپی را انجام دهند. چنانچه هیچ ضایعه‌ای (پولیپ) در روده بزرگ افراد مشاهده نشود، انجام دوباره کولونوسکوپی برای 10 سال بعد تجویر می‌شود.

زبیری، جراحی و شیمی درمانی را از جمله راه‌های درمانی این نوع سرطان عنوان کرد و افزود: موفقیت درمان بسته به مرحله تشخیص بیماری دارد و قطعا هر چه زودتر این نوع سرطان تشخیص داده شود، درمان آن نیز با موفقیت بیشتری همراه خواهد بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار