افرادی که به دیابت مبتلا هستند در صورتیکه از نظر پزشک منعی برای روزه داری نداشته باشند، می‌توانند در ماه مبارک رمضان در ضیافت الهی شرکت کنند.

پیام فرهبخش متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران بیان کرد: افراد دیابتی به 2 دسته تقسیم می‌شوند یک دسته افرادی که وابسته به انسولین هستند و دسته ی دیگر افرادی که به انسولین وابستگی ندارند. 

وی افزود: فرد دیابتی ای می‌تواند روزه بگیرد که انسولین استفاده نکند، در 3 ماه قبل از ماه رمضان افت قند را تجربه نکرده باشد و یا بالعکس افزایش شدید قند، فرد دچار عوارض دیابت مثل عوارض چشمی، کلیوی و عصبی نباشد و سابقه ابتلا به کمای دیابتی نداشته باشد و همچنین شاخص قند 3 ماهه ی بیمار دیابتی زیر 7 درصد باشد اگر این مسائل وجود نداشته باشد فرد با اجازه‌ی پزشک معالج می‌تواند روزه بگیرد. 

فرهبخش ادامه داد: با تشخیص روزه گرفتن افراد دیابتی این افراد در وعده سحر نباید در مصرف کربوهیدراتها افراط کنند و از مصرف قند و شکر ساده صرف نظر کنند. 

وی تاکید کرد: افراد دیابتی حتما در وعده سحر داروهای خود را مصرف کنند و به میزان کافی مایعات استفاده کنند و غذاهایی که می‌خورند قند پایینی داشته باشد. 

فرهبخش خاطر نشان کرد: مصرف زولبیا و بامیه با منع کامل برای این افراد است اما خرما در حد متعادل 1 تا 2 عدد ایرادی ندارد و همچنین خوردن ماست با یک قاشق چایخوری سبوس باعث احساس سیری می شود به شرطی که ماست کم چرب باشد. 





انتهای پیام/

برچسب ها: روزه ، دیابت ، قند ، انسولین ، سحری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار