به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، غلامرضا کشاورز حداد، استاد دانشگاه صنعتي شريف اظهار داشت: بزرگ ترين معضل در کشور بحران آب است و بايد وضع بحراني و فاجعه آفرين را مديريت كنيم.
وي افزود : در حال حاضر 5 درصد از آب، صرف مصارف خانگي ميشود و بيش از 95 درصد از آن در بخش کشاورزي مورد استفاده قرار ميگيرد که بايد به 50 درصد برسد.
كشاورز حداد گفت: سالهاي 1000 تا 1340 امکان استفاده از چاههاي عميق و نيمه عميق وجود نداشت و مردم بيشتر آب مصرفي و مورد نياز خود را با بهرهگيري از قنات و چشمهها به دست مي آوردند و قناتي که در هزاره دوم قبل از ميلاد با هنرمندي ايرانيها احداث شد و همه دنيا از آن استفاده کرد، پس از مدتي جاي خود را به چاههاي عميق و نيمه عميق داده که به معني عميقتر شدن بحران آب است.
وي همچنين با تاكيد بر تغيير شيوه فصول کاشت برخي محصولات گفت: هزينه تمام شده توليد از درامد كشاورزان فراتر ميرود و بايد اين روند بر عكس شود تا كشاورزي توجيه اقتصادي خود را از دست ندهد.
کشاورز حداد تصريح کرد: ايران در حوزه آب هم اکنون در مسير و خط بحراني قرار گرفته است و اگر روشهاي الگوي مصرف تصحيح نکند به طور قطع در آينده با بحران واقعي روبرو خواهد شد.
انتهای پیام/