پاکسازی و حفظ سلامت کبد معمولا به دو روش تغذیه‌ای و دارویی انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی،‌ پزشكی باشگاه خبرنگاران، کبد یکی از ارگان‌های مهم بدن است که در تصفیه سموم، میکروبها نقش اساسی دارد.

در همین راستا شهرام آگاه فوق تخصص گوارش و کبد می‌گوید:‌ خون از دستگاه گوارش توسط کبد جذب می‌شود و توسط آنزیم‌ها فرآیند‌هایی عمل دفع انجام می‌شود.

صفرا پاکسازی کبد را انجام می‌دهد
داروها، سموم از طریق جریان صفرا به روده می‌ریزد و به این طریق دفع می‌شود. بنابراین باید دانست بسیاری از سموم و داروهایی که به بدن وارد می‌شود بر کبد اثر دارد و در واقع کبد پاکسازی کننده خون است.

گفتنی است، از اندام‌های پاکسازی کننده خون، در ابتدا کبد و سپس کلیه‌ها قرار دارد.

حفظ سلامت کبد با مصرف غذای سالم
آگاه در ادامه افزود: طبیعی است برای سلامت کبد استفاده از غذای سالم ضروری است.
متاسفانه امروزه بسیاری از غذاها به سموم، آفت کش‌ها و مواد نگهدارنده آلوده هستند که پرهیز از این مواد توصیه  می‌شود.

عامل بعدی در حفظ سلامت کبد استفاده از آنتی اکسیدان‌هاست

شایان ذکر است، آنتی اکسیدان‌ها زمانی اثر مطلوب خواهند داشت که از منابع طبیعی مصرف شوند و چنانچه از مکمل‌ها و منابع غیر طبیعی استفاده شود تاثیر کمتری خواهد داشت.

آنتی اکسیدان‌ها بیشتر در میوه‌های قرمز مانند زغال اخته و زرشک یافت می‌شود.

پاکسازی کبد از دیدگاه طب سنتی
قدما، کبد را منشا قوای طبیعی می‌دانستند و معتقد بودند کبد نقش اساسی در پروسه حیات دارد و یکی از ارگان‌های مهمی است که نقش اساسی در  متابولیسم دارد.

علی اکبر جعفریان استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص طب سنتی می‌گوید: قدما  کبد را جزو دستگاه گوارش می‌دانستند و اعتقاد داشتند انسان‌ها باید از غذا مراقبت کند.

غذاهای سنگین و غذاهایی که رطوبت بدن را زیاد می‌کند کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین نبایستی در زمان سیری غذا مصرف شود  چراکه این کار باعث تحمیل فشار زیادی به کبدمی‌شود.

علاوه بر توصیه‌های غذایی، استفاده از داروهای گیاهی نیز موثر است که در این بین از داروهای ملین و مسهل هم استفاده می‌شود.

از داروهای گیاهی می‌توان به کاسنی، شاه تره،ترنجبین اشاره کرد.

در پایان توجه به این نکته ضروری است که در هر دو روش طب جدید و سنتی استفاده از غذاهای سالم در تقویت و پاکسازی کبد تاثیر بسزایی دارد.



گزارش از آتوسا  دولتیاری


انتهای پیام/

برچسب ها: کبد ، تغذیه ، کاسنی ، سموم ، داروگیاهی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار