در نخستین ماه سال جاری 2 هزار و 586 مرد و یک هزار و 774 زن و 152 نوزاد در شهر تهران فوت کردهاند. اما دلیل این همه شیوع ایست قلبی در شهری مانند تهران چیست؟
محراب مرزبان، جراح قلب در اینباره توضیح میدهد و میگوید بیماری های قلبی عروقی در جوامع صنعتی و پرجمعیت شیوع بیشتری دارد و این بیماری به نوعی اپیدمی قرن معاصر در این جوامع محسوب میشود.
وی ادامه داد: مجموعه عواملی چون ترافیک شلوغی زندگی و انواع استرسها سبب می شود عوامل خطر بیماری قلبی چون چاقی، دیابت کم تحرکی، آلودگی هوا و مصرف دخانیات افزایش مییابد.
تا چه میزان آلودگی هوا میتواند بیماری قلبی را افزایش دهد؟ مرزبان در این باره بیان کرد: آلودگی هوا میتواند دو برابر احتمال بیماری قلبی و عروقی را در افراد افزایش دهد.
علاوه بر تمام عواملی که گفته شد عامل مهم دیگری هم در بروز بیماری قلبی عروقی نقش ایفا میکند و این عامل نیز در شهری مانند تهران وجود دارد.
محمد حسینی متخصص قلب و عروق این عامل را به ما معرفی میکند و میگوید در کلانشهرهایی مانند تهران بحث تغذیه نامناسب دیده میشود، این مسئله به دلیل مشغلههای فراوان در این شهر وجود دارد از جمله آن میتوان به مصرف بیشتر فستفودها اشاره کرد.
وی تصریح میکند: آلودگی هوا، استرس به همراه مصرف زیاد فستفود سبب می شود چربی خون، فشار خون و وزن افراد افزایش پیدا کند و سبب کم تحرکی آنها نیز میشود. علاوه بر آن مصرف دخانیات در شهری مانند تهران در مقایسه با یزد بیشتر است، به دلیل آنکه رستورانهایی که در آن قلیان به افراد داده میشو،د بیشتر است. مجموع این عوامل افزایش بیماری های قلبی و عروقی را در شهر تهران به همراه دارد.
گزارش از محدثه محمدپور
انتهای پیام/