به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ولی الله سیف در بیست و پنجمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی بابیان اینکه هم اکنون شرایط خاصی را در نظام بانکی کشور خواهیم داشت باید از تمام ابزارها جهت اصلاح نارسایی های موجود بر ساختار تراز نامهای و سود و زیان بانکها استفاده کنیم تا نظام بانکی به ثبات برسد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: تعیین تکلیف مطالبات و داراییهای نظام بانکی که زمان مشخصی برای وصولشان تعیین نشده بزرگترین خلا موجود است. بخشی از این مطالبات از دولت است که با توجه به عزم دولت مبنی بر اعتقاد راسخ به انضباط مالی باید هرچه سریعتر اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
وی تصریح کرد: حجم مطالبات غیرجاری بانکها بخش عمدهای از داراییهای این حوزه را قفل کرده است. رقم عمده داراییهای نظام بانکی داراییهای مالی مانده تسهیلات اعطایی است که بانکها پرداخت کردهاند.
وی با بیان اینکه همچنین دارایی های غیر مالی شامل ملک و املاک و بنگاههای مطلق به بانکهاست گفت: مطالبات به تدریج در حال متورم شدن از سودهای شناسایی شده در دوره غیر جاری بودن است که این یک پدیده بسیار خطر ناک محسوب میشود.
سیف افزود: نظام بانکی باید سودهای 100 درصد محقق شده را در سود و زیان خود لحاظ کند ، در غیر این صورت با بحرانهای بزرگ مواجه میشود.
رئیس کل بانک مرکزی به پایه سرمایه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه حجم بیشتر عملیات بانکی در بانکهای دولتی و یا در بانکهای با سهام داران عمده دولتی است باید افزایش سرمایه در این بانکها بسیار جدی گرفته شود.
به گفته سیف حدود 40 درصد از داراییهای نظام بانکی قابل استفاده برای اعطای تسهیلات نیست.
وی ادامه داد: نزدیک به 30 درصد از حجم داراییهای نظام بانکی مربوط به مطالبات غیر جاری و مطالبات دولت و حدود 15 درصد نیز برای داراییهای ملکی است که این پدیده توان اعطای تسهیلات را به شدت تحت تاثیر قرار داده که لازم است این منابع به چرخه حمایت از فعالیتهای مثبت اقتصادی برگردد.
وی همچنین فعالیت موسسات غیرمجاز را بسیار غیرمنطقی دانست و اظهار امیدواری کرد که در سال جاری این موسسات زیر چتر نظارتی بانک مرکزی قرار گیرند.
42 هزار میلیارد رقمی کمی نیست
سیف در ادامه با بیان اینکه همدلی و همراهی دولت میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند اظهار داشت: جمع 42 هزار میلیاردی یارانهها رقم کمی نیست و میتواند در آینده کشور تأثیر بسزایی داشته باشد و اولویت قائل شدن برای تأمین سرمایه بانکها و پرداخت بدهی دولت به بخش خصوصی تأثیر مثبتی بر سیستم بانکی دارد زیرا حجم زیادی از مطالبات بانکها به دلیل مطالبات بخش خصوصی از دولت است که با این اقد ام میتواند تأثیر بسزایی داشته باشد.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه تصریح کرد: تنگناهای مالی در نظام بانکی ما وجود دارد اما باید به عملکرد کلی اقتصاد که کاهش تورم و رشد اقتصادی و ... از جمله دستاوردهای ارزشمند آن است توجه کرد اما این بخش از اضافه برداشت بسیاری از تنگناهای مالی راحل خواهد کرد و با انضباطی که در سال 94 استمرار دارد میتواند شرایط گذشته را تغییر دهد.
انتهای پیام/