با ورود شعر نو در موسیقی سنتی یک طبقه‌ی جدید به طبقات موسیقی سنتی اضافه و در یک بسته‌بندی شیک به مخاطبان موسیقی سنتی عرضه شده است.

بهنام صفاریان، آهنگساز در گفتگو با خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران در خصوص تعامل موسیقی سنتی با شعر نو گفت: چند سالی است که در موسیقی سنتی شاهد نوآوری و تغییر هستیم که این دگرگونی هوای تازه‌ای را به موسیقی سنتی امروز تزریق کرده است.

وی در ادامه گفت: استفاده از شعر نو در موسیقی سنتی یک اتفاق جدید و قشنگ و نوظهور است. موسیقی سنتی امروز پا به پای اتفاقات روز پیش می‌رود و بی‌تأثیر از شعر مدن حال حاضر نبوده و در خود تغییراتی را ایجاد کرده است که یک رویداد ویژه است البته اگر این نوآوری در موسیقی به صورت علمی و طبق اصول و چارچوب صورت بگیرد کار بزرگی را به نفع موسیقی انجام داده است.

وی در خصوص اینکه استفاده از شعر نو در موسیقی سنتی در ابتدا با مخالفت‌هایی روبرو بود، گفت: بهره‌گیری از شعر نو در موسیقی سنتی از طرف یک گروه از اهالی موسیقی سنتی که در این عرصه صاحب سبک و تجربه بودند و اسم و رسمی را به هم زده بودند و به عبارتی سنتی و متعصب بودند روی این مسئله حساسیت نشان دادند و اعتراض  کردند اما بعداً که در بین جامعه جا افتاد و نگاه‌ها را به خود جذب کرد مورد پذیرش قرار گرفت.

وی در ادامه افزود: این به کارگیری شعر نو در موسیقی سنتی به خاطر ساختار آهنگین و موزون بودن و خیال‌انگیز بودنش باعث شد که از نظر مفهومی مخاطب‌های جدیدی را به شنونده‌های موسیقی سنتی اضافه کرد.

وی اظهار داشت: به واسطه‌ی حضور شعر نو در قالب موسیقی سنتی این زمینه فراهم شد که کلام سهل الهضم‌تر و درک آن نسبت به اشعار کلاسیک برای نسل جوان راحت‌تر و آسان‌تر شود.
به گفته‌ی وی در این نوع سبک جدید موسیقی استعاره‌ها، تشبیه‌ها ساده‌تر و نزدیک‌تر به تفکر و بافت جامعه امروز است بدون شک این بهره‌گیری از اشعار نو در موسیقی سنتی باعث نشده که موسیقی سنتی در قالب اشعار کلاسیک کنار گذاشته شود و اینطور نیست که هیچ کدام از دو سبک موسیقی سنتی همدیگر را رد کنند بلکه با آمدن سبک جدید موسیقی سنتی یعنی استفاده از شعر نو در قالب سبک موسیقی سنتی، یک طبقه بر طبقات موسیقی سنتی اضافه شده است.

صفاریان گفت: این تغییر و دگرگونی به موسیقی سنتی روحی تازه بخشیده است و باعث شده موسیقی سنتی با کلمات زیبا و خیال‌انگیز در ریتم خوب بنشیند و در یک بسته‌بندی جدید و شیک به مخاطبان نسل جدید عرضه شود.

وی در پایان گفت: اگر موسیقی سنتی به همان شکل قدیم به جامعه ارائه شود آدم را افسرده و خسته می‌کند و این یکنواختی اصلاً با تکنولوژی و پیشرفت موسیقی امروز در جهان جور نمی‌آید. به عقیده‌ی من موسیقی سنتی با اشعار نو یا کلاسیک مشتری‌های خاص خودشان را دارد و هر دو قابل احترامند و باید به سلیقه‌ی افراد به تیپ‌های مختلف موسیقی سنتی احترام گذاشت.


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.