سازمان جهانی بهداشت در هشداری 71 مورد از سرطان‌های گوارشی را مربوط به مناطق خشک ایران اعلام کرد و گفت: مصرف ید می‌توان کاهش دهنده سرطان‌های گوارشی باشد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، ید ماده‌ای است که بدن را در برابر سرطان‌ معده حفاظت می‌کند و باید گفت که ید دریا از نوع طبیعی به شمار می‌رود.

غده تیروئید، بافت پستان و بخش‌هایی از دستگاه گوارش همگی شامل غلظت غنی از ید می‌باشند. لذا این اتفاق، محققان پزشکی را به بررسی نقش کمبود ید در سرطان‌های دستگاه گوارش وا داشته است.

آنها دریافتند که افراد ساکن در مناطقی که دچار کمبود ید هستند نه تنها مستعد گواتر بوده بلکه در معرض خطر سرطان‌ معده نیز قرار دارند.

همچنین 71 مورد از سرطان‌ معده مربوط به مناطق خشک ایران بوده است  که حدود 2.5 برابر احتمال ابتلا به کمبود ید شدید را نسبت به دیگر افراد داشته‌اند.

گفتنی است، که سرطان‌های معده در بخش‌هایی از شمال شرق ترکیه شایع‌تر بوده است و سطح ید در این سرطا‌ن‌ها موضوع مهمی می‌باشد که به طور قابل توجهی در افراد سالم کمتر است.

نکته قابل توجه این است که میزان ابتلا به سرطان‌ معده در سالهای اخیر با مصرف ید کاهش یافته است.




انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان ، گوارش ، ید ، گواتر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.