جعفر گوهرگانی ،
در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج افزود : در کهگیلویه وبویراحمد نیز به تبع سیاستهای مرکز، محصولات استراتژیکی چون گندم، جو، ذرت و کلزا خرید تضمینی میشود که در این ایام فصل برداشت برخی از این محصولات فرا رسیده است.
وی گفت: ۱۷ مرکز خرید تضمینی گندم و پنج شرکت تولیدکننده بذر در این استان فعالیت میکنند که از ۲۰ اردیبهشت در مناطق گرمسیری که فصل برداشت آغاز شده است، مستقر شدند.
گوهرگانی با اعلام این خبر که میزان خرید تضمینی گندم در ۲ بخش سیلویی و بذری در این چند روز، از مرز ۱۰ هزار تن گذشته است، ادامه داد: پیشبینی ما این است که امسال علیرغم وجود خشکسالی و عدم بارندگیهای مؤثر در مقاطع مهمی در مرحله داشت، میزان خرید تضمینی گندم به حدود ۶۰ هزار تن برسد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تعهد این سازمان در وزارت جهاد کشاورزی را در بحث گندم، حدود ۵۰ هزار تن خواند و ابراز داشت: با تمهیداتی که اندیشیده شده بنا داریم بیش از شاخص تعیین شده، گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را خریداری کنیم.
وی تأکید کرد: سختگیری بیشتر، افزایش مراکز خرید و جلوگیری از خروج گندم به بیرون از استان با همکاری نیروی انتظامی از راهکارهای افزایش میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان است.
گوهرگانی در بخش دیگری از صحبتهایش، پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان را مهم خواند و تصریح کرد: متولیان خرید محصولات کشاورزان باید بلافاصله بعد از تحویل گندم، اطلاعات لازم را بدون تأخیر به بانک کشاورزی برای پرداخت بهای آنها ارسال کنند.
گوهرگانی توضیح داد: قیمت خرید هر کیلوگرم گندم معمولی (گندم نان)، هزار و ۱۵۵ تومان و قیمت هر کیلوگرم گندم دوروم (گندم ماکارونی) را هزار و ۱۸۵ تومان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه این بازدیدها با اشاره به اهمیت رضایتمندی کشاورزان، افزایش تولید و خودکفایی این استان در نیاز به آرد، تأکید کرد: امسال با نظارت و جدیت بیشتری عملکرد مراکز خرید گندم را رصد خواهیم کرد و در این خصوص هیچ ملاحظهکاری نخواهیم داشت.
وی گفت: کیفیت گندم استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار بالا است که در این خصوص به ویژه در گندم بذری عملکرد شرکتهای تولیدکننده بذر و جلوگیری از عدم اختلاط بسیار مهم است.
گوهرگانی از صادرات گندم بذری به ۱۱ استان کشور خبر داد و گفت: درصد کمی از مزارع زراعی این استان از بذر اصلاحشده تولیدی این استان استفاده میکنند که باید این فرهنگ را به منظور افزایش کمی و کیفی تولید محصولات استراتژیک جا بیندازیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از مراکز خرید گندم و کلزا در شهرستانهای باشت، گچساران و چرام بازدید و راهنماییها و تذکرات لازم را به مجریان و متولیان خرید گندم، جو و کلزا در مناطق گرمسیری ارائه داد.
وی به دستاندرکاران مراکز خرید گندم در شهرستانهای چرام، باشت و گچساران تذکر جدی داد که حتی یک گرم گندم از سایر استانها وارد نشود و یک گرم نیز از گندمهای این استان به بیرون نرود.
گفتنی است در استان کهگیلویه و بویراحمد و در چند سال قبل به دلایل مختلف بخش عمده گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به خارج از استان منتقل می شد که در دوره جدید با برنامهریزی و جدیت بیشتر تا حدی جلوی این کار گرفته شد و برای نخستین بار در سال گذشته میزان خرید گندم سیلویی و بذری به حدود ۵۲ هزار تن رسید.
نیاز این استان برای خودکفایی در تولید گندم و تأمین آرد و نان، حدود ۸۰ هزار تن است که خشکسالی فصل زراعی اخیر تا حد زیادی، مانع از افزایش میزان خرید تضمینی گندم شده است.
انتهای پیام/ ا