به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جمال صالحی اظهار کرد: با تصویب دولت هر کیلوگرم گندم با افت 4 درصد مفید و 2 درصد افت غیرمفید 720 تومان از کشاورزان گندمکار خریداری میشود.
وی به تمهیدات صورت گرفته در راستای ذخیرهسازی گندم در استان اشاره کرد و گفت: هماکنون در استان 534 هزار هکتار گندم دیم و 34 هزار هکتار گندم آبی وجود دارد که پیشبینی میشود از این میزان سطح زیرکشت گندم کشاورزان گندمکار 625 هزار تن تولید شود.
به گفته این مسئول، 525 هزار تن از این میزان با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته توسط مراکز تعیین شده خریداری میشود.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان با بیان اینکه فضای موجود ذخیرهسازی در استان بیش از میزان پیشبینی خرید گندم است، تصریح کرد: امسال از تمام ظرفیتهای تعاونیهای روستایی برای خرید گندم از گندمکاران استان استفاده خواهد شد.
صالحی با اشاره به فعالیت 96 مرکز اتحادیه تعاونیهای روستایی در استان گفت: 12 مرکز دیگر شامل سیلوها، انبارهای دولتی و سیلوهای بخش خصوصی کار خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان کندمکار استان را در سالجاری انجام میدهند.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از هرگونه مشکلات و نارسایی در زمینه تامین گندم مورد نیاز مصرفی استان باید با اعمال نظارت منسجم بر نحوه خرید و انبار گندم مازاد بر مصرف کشاورزان، مانع از فعالیت افراد سودجو برای خرید و خارج کردن گندم مورد نیاز استان شویم.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان در مورد خرید تضمینی گندم داخلی در سال 92 نیز اظهار کرد: خروج غیرقانونی گندم استان به مقصد سایر استانها و نیز کشور عراق موجب بروز آسیبهای اقتصادی به ویژه در بخش کشاورزی میشود.
صالحی خاطرنشان کرد: برای ساماندهی وضعیت خرید گندم باید فرمانداریها با تشکیل کمیسیونهای خرید گندم نسبت به اجرای دقیق قیمتهای مصوب و روانسازی تحویل گندم در مراکز خرید اقدام کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت اقتصادی گندم باید با اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه، ممنوعیت خرید گندم به عنوان خوراک دام و طیور و نیز حذف واسطهها در مسیر خرید گندم زمینه را برای تحویل گندم به مراکز قانونی و مجاز در استان مهیا سازیم.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان در پایان خواستار تامین وسایل نقلیه مورد نیاز برای حمل و نقل گندم تولیدی از مزارع به مراکز خرید برابر قیمتهای مصوب و با هدف رضایتمندی گندمکاران شد.