به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ؛ مبعث پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله و سلّم) چراغ روشنی برای راهنمایی همه گمراهان و بت پرستانی بود که در اوج جاهلیت به سر می بردند.
نزول اولین وحی به نبی خدا
بعثت پیامبر (ص) در 27 ماه رجب، پنج سال پس از تجدید بنای کعبه اتفاق افتاد و پیامبر اکرم (ص) در آن هنگام، چهل سال داشتند.
در روز بیست و هفتم ماه رجب در كوه جبل النور در نزديكي مكه که غار حرا در دل اين كوه جای دارد جبرئیل به سوی ایشان نازل شد و گفت: ای محمد بخوان. پیامبر فرموند: چه بخوانم؟ جبرئیل آیات آغازین سوره علق را از جانب خداوند نازل کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم، اقرأ باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق، اقرأ و ربک الاکرم، الذی علم بالقلم، علم الانسان مالم یعلم
به نام خداوند بخشنده مهربان، بخوان به نام پروردگارت که بیافرید، آدمی را از علق بیافرید، بخوان و پروردگار تو ارجمندترین است، خدایی که به وسیله قلم آموزش داد و به آدمی آنچه را که نمیدانست آموخت.
ناله شیطان در هنگام نزول اولین وحی
همراه اولین نزول وحی و در لحظه بعثت نبی خدا حوادثی بزرگ اتفاق افتاد که از آن جمله میتوان به شنیده شدن صدای نالهای اشاره کرد حضرت علی (ع) در این باره میگوید: صدای ناله شیطان را در هنگام نزول اولین وحی به حضرت شنیدم، گفتم: یا رسول الله این ناله چیست؟ فرموند: این شیطان است که از اطاعت شدن مأیوس و نا امید شده و چنین به ناله در آمده است.
بعد از بعثت پیامبر مهربانی ها
پس از بعثت رسول خدا جبرئیل از آسمان فرود آمد آبی از آسمان آورد و طریقه وضو گرفتن و رکوع و سجود را به پیامبر (ص) آموخت و سایر احکام و مسائل شرعی به تدریج بر پیامبر (ص) نازل میشد.
رسول خدا (ص) نیز این احکام را به نخستین مسلمانان آموزش دادند و آنها هم این اعمال را انجام میدادند به عنوان مثال در مورد نماز باید گفت که حضرت علی (ع) و حضرت خدیجه (س) که اولین نمازگزاران بودند پشت سر پیامبر (ص) به جماعت ایستاده و نماز را اقامه میکردند.
مهمترین رسالت محمد نبی (ص)
حجت الاسلام و المسلمین دانش کارشناس مذهبی گفت: تكميل ايمان و تقوا، هدايت عامه، تزکیه نفس، تكميل اخلاق بشر از جمله رسالت ها و تلاش های حضرت رسول (ص) برای نجات بشر از جهل، تاریکی از خون و خونریزی هدایت به سوی توحید، روشنایی و علم بود.
وی گفت: همانطور که در اولین آیه ها به حضرت نازل شد پیامبر گرامی دعوت به خواندن و علم می شوند و این نشان دهنده این است که جایگاه علم در رسالت پیامبر از موقعیت خاصی برخوردار بوده است.
وظیفه جامعه برای ادامه راه رسالت پیامبر چیست؟
این کارشناس مذهبی با اشاره به وظیفه جامعه برای ادامه راه رسالت پیامبر افزود: اگر بخواهیم به مسئله ادامه این مسیر و دریافت پیام حق از حضرت رسول در جامعه توجه کنیم باید هر فرد در روز مبعث و در چنین ایامی به دنبال برانگیخته شدن رسول درونی خود باشد و تا هنگامی که رسول درونی هر فرد مبعوث نشود هیچ تحولی در وجود انسان شکل نخواهد گرفت و باز هم جهالت و تاریکی در وجود انسان حاکم خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین گفت: اگر آحاد جامعه کنار هم جمع شوند و توحید و وحدتی که در پیام حضرت رسول است را درک کنند و شیعه و سنی با هم وحدت داشته باشند میتوان گفت جامعه برای ادامه راه رسالت پیامبر قدمی برداشته است.
برنامه های حرم مطهر رضوی در شب و روز عید بزرگ مبعث
برنامه های ویژه عید بزرگ مبعث از جمعه شب پس از نماز مغرب و عشاء در رواق امام خمینی (ع) حرم مطهر رضوی آغاز می شود و حجت الاسلام والمسلمین فرح زاد با موضوع مقام مبعث سخنرانی خواهد کرد.
در روز مبعث نیز جشنی بزرگ و باشکوه از ساعت 9:30 در تالار اماکن متبرکه حرم رضوی با حضور زائران ، مجاوران، خدام و شخصیت های استانی و کشوری به خصوص نماینده ولی فقیه در استان و تولیت محترم آستان قدس رضوی برگزار خواهد شد.
این مراسم با تلاوت قرآن توسط قاری بین المللی آقای سادات فاطمی آغاز و با مدیحه سرایی ذاکران اهل بیت آقایان: قانع، ماهرخسار؛ طاهری و خوش چهره ادامه خواهد یافت.
همچنین برای زائران غیر ایرانی نیز مراسم روز عید در رواق غدیر و کوثر برگزار می شود.
انتهای پیام/ع