العالم در گزارشی این سوال را مطرح کرد که آیا آتش‌بس پنج روزه در یمن با توجه به ویرانی‌های گسترده در این کشور برای امدادرسانی به یمنی‌ها کافی است؟

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، تا ورود "اسماعیل ولد الشیخ احمد،" نماینده جدید سازمان ملل متحد به صنعاء و اعلام آمادگی این سازمان برای آغاز عملیات امدادرسانی گسترده به مردم، تجاوزات عربستان به یمن تاکنون بیش از 2 هزار کشته و 4 هزار زخمی بر جای گذاشت. بر اثر این تجاوزها، صدها هزار تن آواره شدند و ده‌ها مورد تاسیسات و زیرساخت های شهرهای متعدد ویران شد.

گزارشگر این شبکه در گزارشی در این باره گفت: 5 روز آتش بس به همراه مرگ، چیزی است که شهرهای یمن پس از اعلام عزم عربستان برای توقف موقت حملات به این کشور تجربه خواهد کرد. در پی اعلام آتش بس اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده جدید سازمان ملل متحد به یمن در نخستین سفر خود از زمان منصوب شدن به این سمت در اوایل تجاوزهای سعودی وارد صنعاء پایتخت این کشور شد.

 سازمان ملل متحد ضمن اعلام آمادگی خود برای آغاز امدادرسانی گسترده به مردم تاکید کرد برنامه جهانی غذا برای توزیع فوری مواد غذایی میان بیش از 750 هزار تن از مردم در مناطق درگیری آمادگی دارد. به نظر می رسد سازمان ملل متحد در قالب این برنامه تلاش می کند ظرف 5 روز آتش بس اعلام شده از همه آژانس های بشردوستانه و امدادرسانی خود برای کاهش آثار تجاوزهای عربستان به یمن بهره برداری کند.

این تجاوزها در طی 47 روز جنگ،  هر دقیقه، شهروندان، بازارها و پمپ بنزین ها و شبکه های آبرسانی و خودروهای حامل مواد غذایی و کارگاهها و کارخانه ها را هدف قرارداد به گونه ای که بیشتر مناطق یمن، به مناطق جنگ زده تبدیل شد. آمارهایی که مرکز حقوق بشر یمن منتشر کرده، دستاوردهای مورد ادعای عربستان در تجاوزش به ملت و کشور یمن با بیش از 3 هزار مورد حمله هوایی به همه شهرهای این کشور را در کشته شدن حدود 2 هزار تن از جمله صدها کودک و صدها زن و حدود 4000 زخمی خلاصه کرده است. اما درخصوص خسارتهای وارد شده به زیرساختها و مراکز خدماتی و منازل شهروندان، آمارها حاکی از ویران شده بیش از 5 هزار باب منزل مسکونی است که بیش از 129 باب آن بر سر ساکنانش خراب شده است. این در حالی است که بالغ بر 36 باب بیمارستان، 35 باب مدرسه و 25 باب مسجد در این حملات تخریب شده است. زیرساختهای اقتصادی این کشور نیز از این حملات بی نصیب نمانده است به گونه ای که بیش از 180 پل، دهها مزرعه و بیش از 1200 خودرو و تانکر سوخت نابود شده است. این در حالی است که بیش از 70 باب سیلوی غلات، بیش از 30 کارخانه تولید مواد غذایی و 30 پمپ بنزین، دهها باب ساختمان دولتی و ساختمان سفارت و شبکه های ارتباطی و اماکن باستانی هدف بمباران قرار گرفته است. علاوه بر آن، محاصره این کشور منجر به وقوع بحران شدید آب و فقدان منابع سوخت شده و جریان نقل و انتقال در این کشور را فلج کرده و بحران غذایی گسترده ای به وجود آورده است. اکنون این سئوال مطرح است که آیا آتش بس 5 روزه می تواند فجایع ناشی از 47 روز تجاوز را درمان کند و آیا جهانیان می توانند در این 5 روز زخم یمنی ها را در این کشور جنگ زده مداوا کنند؟



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار