به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه اعتبارات سال جاری نسبت به سال گذشته و همچنین اعتبارات ملی ما دو برابر شده است گفت: ما همچون سالهای گذشته هشت درصد تملک دارایی به موضوع طرح هادی اختصاص یافته است.
وی افزود: رقم اعتبارات ملی طرحهای هادی امسال 80 میلیارد تومان بوده که نسبت به سالهای قبل دو برابر شده است همچنین میزان اعتبارات ملی و استانی ما پیشبینی میشود که به هزار و 500 میلیارد تومان برسد که این اعتبارات نیز نسبت به مصوبات سال گذشته 50 درصد رشد یافته است.
شاملو اظهار داشت: همچنین وزارت نفت نیز متعهد شده است که تا سقف 400 هزار تن قیر برای آسفالت معابر روستاها قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف مهم طرحهای هادی در بنیاد مسکن جلوگیری از وارد شدن آسیب به اراضی زراعی و باغات است گفت: بنیاد مسکن تمام تلاش خود را انجام میدهد که اراضی کشاورزی و باغات به اراضی مسکونی تبدیل نشود.
شاملو اظهار داشت: تا به امروز 52 هزار تخلف به مراکز زیربط ارجاع داده شده است که این تخلفات از سال 87 تا پایان اسفند ماه 93 بوده است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن توضیح داد: بنیاد مسکن در جهت کمک به بهیاریها و رفع مشکلات موجود در این بخش اقدامات بسیاری انجام داده و صدور پروانههای ساختمانی در روستاها باید زیر نظر بنیاد مسکن انجام گیرد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه تهیه طرحهای هادی و اجرای آنها بهسازی بافتهای با ارزش روستایی، سنددار کردن املاک گردشگری و ارائه خدامات فنی از مهمترین مطالبات بنیاد مسکن در بخش عمران روستایی انجام میشد افزود: ساماندهی و تدوین طرحهای راهبردی از جمله اقدامات این حوزه به شمار میرود.
وی اظهار داشت: 38 هزار روستا در کشور وجود دارد که از این تعداد 32 هزار و 800 روستا تحت پوشش طرحهای هادی قرار گرفته است.
وی یادآور شد: 86 درصد از روستاها که 18 میلیون نفر جمعیت دارند تحت پوشش طرحهای هادی قرار گرفتهاند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن توضیح داد: نحوه استفاده از اراضی و ساماندهی روستاها و بهسازی بافتهای با ارزش روستایی از جمله فعالیتهای عمرانی بنیاد مسکن به شمار میرود که تا به امروز منابع مورد نیاز برای این طرحها تهیه شده و طرح هادی 5 هزار و200 روستا تا به امروز به اتمام رسیده و مابقی روستاها نیز در برنامه کاری ما قرار گرفته است.
شاملو تصریح کرد: ایجاد میادین ، پیادهروسازی و ساماندهی مراکز تجاری و اداری نیز از دیگر پروژههای طرحهای هادی به شمار میرود که تا به امروز در 14 هزار و 280 روستا این پروژهها به اجرا در آمده است.
وی یادآور شد: در 37 درصد از روستاها بهسازی و نوسازی معابر صورت گرفته است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه همواره میزان اعتبارات تخصیصی به طرحهای هادی با نیازهای ما فاصله داشته است گفت: به طور معمول 25 الی 30 درصد از اعتبارات مورد نیاز ما از سوی دولت تأمین میشود و همواره در روستاها برای اجرای طرحهای هادی با کمبود بودجه مواجه هستیم.
شاملو افزود: تا به امروز 14 هزار کیلومتر از معابر روستایی طی 20 سال گذشته بهسازی شده که عمده این پروژهها در برنامههای چهارم و پنجم بوده است همچنین هزار و 600 کیلومتر از بهسازی معابر مربوط به سال گذشته بوده است.
وی توضیح داد: سال گذشته 5 هزار و 300 واحد مسکونی و دامی که مانع اجرای طرحهای هادی بودهاند با رضایت خود مالکان تخریب گشتند و تمامی معابر در این حوزه بازگشایی شد.
شاملو با بیان اینکه 70 میلیون مترمکعب عملیات خاکی و استانی در روستاها داشتیم گفت: در سال گذشته 4 میلیون مترمکعب از این عملیات انجام شده است و همچنین در سال گذشته 6 میلیون و 400 هزار مترمکعب و 41 میلیون مترمکعب عملیات خاکی صورت گرفت.
وی یادآور شد: همچنین 10 میلیون و 200 هزار مترمکعب پیادهروسازی و 275 بوستان و پارک در روستاها انجام شد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه 2 میلیون و 80 هزار واحد روستایی و همکاری اداره ثبت اسناد و املا ک سنددار شدهاند گفت: متأسفانه بسیاری از واحدهای مسکونی در روستاها به دلیل نداشتن سند با مشکل مواجه بودند که سند دارد کردن این واحدها در فعالیتهای اقتصادی روستاییان بسیار اثرگذار بوده است.
شاملو با اشاره به اینکه تفاهمنامههای مهمی با سازمانها و مراکز دولتی بسیاری طی سالهای گذشته منعقد شده است افزود: میراث فرهنگی، شورای عالی استانها، سازمان بهزیستی، سازمان اوقاف و سازمان امور اراضی کشاورزی از جمله سازمانهایی بودند که طی سال گذشته با بنیاد مسکن قراردادهای مهمی را منعقد کردهاند.
شاملو تصریح کرد: برخی از مناطق روستایی آثار ابنیه و همچنین ویژگیهای معماری بسیار مهمی دارند که باید بهسازی و مدیریت شوند به همین منظور خدمات بسیار مهمی از سوی بنیاد مسکن برای حفظ این روستاها صورت گرفته در برنامهریزیهای صورت گرفته در برنامه سوم برای 20 روستا، در برنامه چهارم 36 روستا و در برنامه پنجم، 30 روستا در دستور کار قرار گرفته که در مجموع بنیاد مسکن برای 86 روستاهای با بافتهای باارزش روستایی خدمات فراهم کرده است.
شاملو توضیح داد: در بخش گردشگری روستایی تلاش کردیم روستاهای هدف را در اولویت کارهای خود قرار دهیم تفاهمنامه چندجانبهای را با وزارت کشور و معاونت توسعه گردشگری منعقد کنیم و تا به امروز برا ی120 روستا هدفگذاری شد و 150 روستا نیز در هدف گردشگری قرار دادیم که کار تهیه و تأمین طرح و همچنین اقدامات اجرایی و تأمین زیرساختها را انجام دهیم.
وی یادآور شد: البته این فعالیتها نیازمند همکاری مشترک میان بنیاد مسکن و سایر نهادها است.
وی خاطرنشان کرد: برای ارائه خدمات فنی نیز همکاریهای متعددی با دهیاریها انجام دادهایم.
شاملو در خصوص باغ شهرها گفت: در صورتی که ایجاد ویلاهای مسکونی زمینهساز تخریب باغها و اراضی کشاورزی شود بنیاد مسکن به طور 100 درصد با آنها مخالفت خواهند کرد اما در صورتی که این ویلاهای مسکونی در اراضی لم یزرع و غیرقابل استفاده ساخته شود بنیاد مسکن همکاریهای لازم را برای ایجاد باغشهرها خواهد کرد.
انتهای پیام/