به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ مدتهاست سبک زندگی ایرانی اسلامی مورد توجه افراد مختلف جامعه به خصوص پژوهشگران و محققان قرار گرفته اما در سالهای اخیر به سبب افزایش مشکلات جسمی- روانی حوزه سلامت نیز به این موضوع اضافه شده است تا آنجا که مسئولین حوزه بهداشت و درمان را بر آن داشته که روز دوم هفتهی سلامت سال جاری را با عنوان سلامت و سبک زندگی ایرانی اسلامی نام گذاری کنند. سبک زندگی و سایر عنوانهایی از این قبیل نیازمند مطالعه و توجه بیشتری است اما یادآوری نکاتی که شاید اغلب افراد با وجود آگاهی از آن، به دلایل مختلف از آن غفلت میکنند، ضروری است.
بی تردید هدف از طرح مسئله شیوه زندگی ایرانی اسلامی علاوه بر ابعاد زندگی ایرانی که بر پایه اعتقادات و مفاهیم الهی است، بعد جسمی و روانی آن را نیز در برمیگیرد.
علی ناظری متخصص روانپزشکی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در این خصوص گفت: بر اساس تعاریف بین المللی سازمان بهداشت جهانی، سلامت هر فرد شامل دو بعد جسمی و روانی است که با توجه به بعد روانی آن هر فرد باید در ابتدا قابلیت شناسایی تواناییهای خود، مدیریت اضطراب و عوامل آسیبهای روانی را داشته و ضمنا در سطح جامعه مشارکت فعال و سازنده عمل آورد.
وی در ادامه عنوان کرد: با در نظر گرفتن این 3 عامل اصلی در الگوی سلامت، کشور ما که تابعی از فرهنگ جغرافیایی و مذهبی است به نظر میرسد افراد جامعه ایرانی در مدیریت و نحوه کنار آمدن و مشکلات روانی مشخصههای خاص خود را دارا هستند چرا که تاکید بیشتر بر عوامل معنوی و ارتباط با مفاهیم الهیات از مشخصههای برتر جامعه اسلامی به شمار می آید.
ناظری در ادامه با تاکید بیشتر بر فرهنگ خاص مذهبی ایرانیان افزود: خانواده بستری است برای پرورش فرزندانی که بتوانند مطابق با معیارهای فرهنگ ایرانی اسلامی رشد کرده و خود با تشکیل خانواده و فرزند دار شدن به تکامل و سعادت برسند، زیرا که ما بر این باوریم فرد با داشتن این فاکتورها میتواند به آرامش دست پیدا کند. ضمن تمام موارد یاد شده افراد باید به سلامت جسمی خود توجه ویژه داشته باشند.
افراد اغلب در تهیه مواد غذایی سالم دقت لازم را به عمل می آورند اما هنگام فرآوری با افزودنیهای ناسالم از قبیل شکر، نمک، چربی، غذای سالم را به غذای ناسالم تبدیل میکنند.
سوالی که در اینجا مطرح میشود مرحله بعدی یعنی نگه داری مواد غذایی است امروز به دلیل افزایش مشغلههای فردی عموم مردم غذاها را برای مدت طولانی در یخچال نگه داری میکنند که این کار سبب رشد باکتریها، میکروب ها و قارچها میشود.
در پایان باید ذکر کرد که بهتر است با شناسایی اصالتهای فرهنگ ایرانی اسلامی کشورمان در حوزه سلامت نکات بارز آن را در زندگی خود لحاظ کنیم تا بتوانیم زندگی سرشار از شادابی و سلامتی داشته باشیم.
انتهای پیام/