حسین ابراهیمی مقدم روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با اشاره به سبک تربیتی در خانواده اظهار کرد: سبک های تربیتی 2 نوع دموکراسی و استبدادی است، در سبک دموکراسی معمولا همه اعضای خانواده حق صحبت، حق رای، حق حرف زدن دارند و نیازهای اعضای خانواده بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، در سبک استبدادی حرف والدین بیشتر اهمیت دارد.
وی با اشاره به سبک استبدادی گفت: با فرض این که خیر و صلاح خانواده را می خواهند نحو برخورد آنها با سخت گیری و فشار همراه می شود.
وی تاکید کرد: در سبک استبدادی از روشهایی مثل تنبیه، تحقیر، سرزنش، بی اعتمادی و تحریم در تربیت کودکان استفاده می شود، این روشها تاثیرات ناخوشایندی روی کودکان می گذارد.
ابراهیمی مقدم درباره تاثیرات سبک استبدادی گفت: از تاثیراتی که این سبک می تواند داشته باشد فرزندان به شدت اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و در مواردی روحیه لطیف و حس انسانی آنها دچار آسیب می شود و یا حس انتقام جویی نسبت به پدر، مادر یا هر دو پیدا می کنند.
روان شناس افزود: این کودکان روحیه خشمگینی دارند، در واقع خود را با جامعه درگیر می دانند و در مقابل هر حقیقتی مخالفت کرده و از خود مقاومت نشان می دهند.
وی اظهار کرد: این گونه افراد فرزندانشان را نیز به همین روش تربیت می کنند، در نتیجه در خیلی از مواقع این افراد مشکلات روانی و رفتاری زیادی دارند.
ابراهیمی مقدم در پایان گفت: برای آنکه در تربیت فرزندان موفق باشیم باید والدین فرزندان خود را بشناسند و دوم این که خانواده به کودکان خود آموزش دهند که ابتدا در انجام کارهای خود تفکر کنند.
انتهای پیام/