تیمهای بزرگ لهستانی، ایتالیایی و یک تیم آلمانی با حدود 10 هزار تماشاگر، تلاش زیادی کردند تا اتفاقی خلاف آنچه همه انتظار داشتند روی بدهد اما غولی به نام زنیت کازان با شکست تمام حریفانش به فینال رسید و جام قهرمانی را بالای سر برد.
ولادیمیر آلکنو پس از فتح حماسی سکوی نخست المپیک 2012 لندن با تیم ملی والیبال روسیه به توصیه پزشکان به خاطر فشارهای روانی مدتی از شغل مربیگری دور بود اما تیم زنیت، فرصت مجددی بود تا او دوباره تواناییهایش را به نمایش بگذارد.
این مربی 48 ساله و متولد شهر «پولوتسک» برای رسیدن به هدفش بهترین بازیکنانی را که در دسترسش بودند به تاتارستان آورد؛اما در مهمترین پست هنوز دچار مشکل بود. او به عنوان گزینه اول به سراغ «بن تونیوتی» پاسور تیم ملی فرانسه رفت اما قانون اجازه بازی در لیگ قهرمانان اروپا را به او نمیداد.
گزینه بعدی آلکنو در فاصله 2000 کیلومتر کازان در شهر ارومیه مشغول بازی بود. او 2 بار برای آوردن کاپیتان تیم ملی والیبال ایران و بازیساز اصلی تیم شهرداری ارومیه با این باشگاه نامه نگاری کرد تا سرانجام توانست یا ارائه پیشنهادی که قابل رد کردن نبود، سعید معروف را به سنپترزبورگ برد.
معروف از همان ابتدا ولی با تلاش زیاد جایگاه خود را در ترکیب تیم جدیدش تثبیت کرد و عصر چهارم بهمن ماه 1393 برای نخستین بار مقابل تیم «دینامو کراسنودار» در سوپر لیگ والیبال روسیه به میدان رفت. این بازی با نتیجه 3 بر صفر به سود زنیت به پایان رسید.
نخستین تجربه معروف در لیگ قهرمانان اروپا نیز در برابر تیم «فردریشهافن» آلمان بود که با نتیجهای مشابه به پایان رسید. درک متقابل سرمربی و بازیکنان زنیت از اینکه معروف برای نشان دادن تواناییهایش نیاز به زمان دارد، کمک بزرگی به بازیکن شماره 8 زنیت بود تا آنچه در لیگ ایران انجام میداد در روسیه هم به نمایش بگذارد.
تیم والیبال زنیت، مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا را بدون حتی یک ست باخته به پایان برد و گام به پلی آف گذاشت. تیمهای پیاچنزا ایتالیا و هالک بانک ترکیه، حریفان قدرتمندی برای متوقف کردن زنیت در این مرحله نبودند و ابرقدرت روسی به نیمه نهایی لیگ قهرمانان در برلین صعود کرد.
حریف ماقبل فینال یاران سعید معروف، تیم ریسایکلینگ برلین بود که 3 بر یک شکست خورد تا زنیت برای چهارمین بار طعم حضور در فینال را بچشد. آنها پیش از این در سالهای 2008، 2011 و 2012 نیز به فینال رسیده بودند که 2 طلا و یک نقره در سال 2011 نتیجه تلاش زنیت بود.
تیمهای روسی در 15 دوره گذشته لیگ قهرمانان اروپا 7 بار به عنوان قهرمانی رسیده و تیمهای ایتالیایی نیز 5 مدال طلای این مسابقات را در اختیار دارند. با کسب این عنوان قهرمانی، زنیت در کنار بلگوری و ترنتینویی قرار گرفت که 3 مدال طلای اروپا را در ویترین افتخارات خود دارند.
سعید معروف اگرچه به عنوان 6 بازیکن شروع کننده بازی فینال مقابل آسکو رسوویا لهستان به میدان نرفت اما از ست سوم که به میدان آمد، بازی قابل قبولی به نمایش گذاشت. بازی فینال فقط 87 دقیقه طول کشید و زنیت با یک پیروزی 3 بر صفر دیگر به سومین جام قهرمانی تاریخ این باشگاه رسید.
انتهای پیام/