دیار فارس مهد پرورش بسیاری از نام آوران و مشاهیر و يكي از مراكز شكوفايي و گسترش تمدن پارسي در طول تاريخ بوده است.

  
 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: خانه زینت الملک متعلق به دوران قاجار است و در نزديكي نارنجستان قوام و به فاصله یک کوچه از آن قرار دارد.

بهادری پور ادامه داد: ساخت این بنا در حدود سال 1290 هجري قمري به وسیله علی محمدخان قوام‌الملک دوم ( نوه حاج ابراهیم خان کلانتر اعتمادالدوله شیرازی) آغاز شد و در سال 1302 هجري قمري به وسیله محمدرضاخان قوام‌الملک سوم به پایان رسید.

وی با بیان اینکه این ساختمان زیبا متعلق به خاندان قوام‌الملک بوده است افزود: آخرین مالک این عمارت، دختر قوام‌الملک به نام «زینت‌الملک» بوده و از اين رو این بنا به نام او ماندگار است.

مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به اینکه این بنا دارای بیش از 20 اتاق است ادامه داد: تالار اصلی ساختمان، دو طبقه است و در طبقه دوم آن چند اتاق با ‌‌گچبری‌های زیبا به چشم می‌خورد، در وسط ساختمان، تالار آیینه با نقاشی‌ها و آیینه‌کاری‌های زیبا مزین شده است.

اگر به زیرزمین خانه بروید «زینت الملک» خانم صاحبخانه، در کنار جمعی از مشاهیر ایران به استقبال شما ایستاده اند و شما می توانید با آنها ملاقات کنید.

بهادری پور گفت: در واقع به منظور آشنایی هر چه بیشتر با شرح حال بزرگان این دیار، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با همکاری بنیاد فارس‌شناسی در خانه زینت‌الملک اقدام به برپایی تندیس‌هایی از بزرگان و نام‌آوران فارس به شیوه تنديس‌هاي مومی کرده است.

سیامک بصیری کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز در این خصوص بیان کرد: بازدیدکننده ها می توانند با مراجعه به زیرزمین با دوره های مختلف تاریخی، رویدادها و شخصیتهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دیگر بزرگان دیار پهناور فارس آشنا شوند.

وی افزود: گردشگران ابتدا با ورود به زیرزمین با مجسمه زینت الملک بانی و ساکن این خانه روبرو می شوند بلافاصله وارد دوره هخامنشی و ساسانیان شده و سپس با دوره های اسلامی، صفویه، زندیه، قاجار، پهلوی و معاصر آشنا می شوند.

این مسئول ادامه داد: از نمونه‌هاي این تندیس‌ها می‌توان به تندیس شاپور ساسانی، سیبویه، سعدی، شیخ روزبهان، ملاصدرا، فرصت شیرازی، علی اصغر حکمت، دکتر مهدی حمیدی، وصال شیرازی، بابا فغانی، شهید آیت‌الله دستغیب، شهید مجید سپاسی، علی سامی، لطفعلی صورتگر، خلبان شهید عباس دوران، کریم‌خان زند، لطفعلی‌خان زند، آقا محمد خان قاجار، محمد نمازی و دیگر مشاهیر اشاره كرد.

انتهای پیام/ع

برچسب ها: گردشگری ، مسافران ، شیراز ، فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.