حمید سهرابپور متخصص ریه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ریه افرادی که سیگار میکشند خاصیت الاستیکی خود را از دست میدهد، یعنی ریه بعد از نفس کشیدن و باز شدن به حالت اولیه خود برنمیگردد. در این وضعیت تغییراتی هم در عروق داخل آلوئولهای ریه رخ میدهد که تبادل اکسیژن را مشکل میکند.
وی ادامه داد: فرد در این حالت علائمی چون تنگی نفس و کمبود اکسیژن را پیدا میکند. این علائم در صورت وجود برونشیت مزمن نیز ظاهر میشود.
سهرابپور افزود: برونشیت مزمن و آمفیزم در بیماریهای تنفسی دیده میشود و این دو مشکل از هم مستقل نیستند. برونشیت مزمن نیز به علت مصرف سیگار و قلیان بروز میکند که پس از گذشت 10 الی 15 سال علائم خود را نشان میدهند.
وی اظهار داشت: هنگامی که بیماری در فرد مستقر میشود و علائم آن شدید میشود، زمانی است که فرد به مرحله غیرقابل برگشت رسیده و دیگر درمان قطعی برای او وجود ندارد. علائم برونشیت مزمن، سرفه، تنگی نفس، دفع خلط و در مراحل پیشرفته کبود شدن لبها و انگشتها، ورم پا و نارسایی قلب راست است.
سهرابپور تصریح کرد: نارسایی قلب راست منظور بالا رفتن فشار شریان ریوی و نارسایی قلب فرد بیمار است که درمانی برای آن وجود ندارد، فقط میتوان از بروز آن پیشگیری کرد.
وی در پایان گفت: وقتی در بیمار برونشیت مزمن و مشکلات حاد تنفسی مستقر شود، درمانها مؤثر نیستند و عوارض آنها پایدار است. داروهایی که استفاده میشود شامل داروهای گشادکننده برونشیت، داروهای ضدالتهابی، خلط آور و آنتی بیوتیکهاست. در صورت شدید شدن بیماری، فرد به اکسیژن دائم نیاز دارد.
انتهای پیام/