مانع قضایی که مسئولان وزارت ورزش دلیل برگزار نشدن انتخابات فدراسیون تیروکمان می دانند در حقیقت حکم دیوان عدالت اداری بوده است که براساس آن کلیه امور اجرایی فدراسیون زیر نظر شجاعی غیر قانونی است.

به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ مسئولان وزارت ورزش اخیرا دلیل برگزار نشدن مجمع انتخاباتی فدراسیون تیراندازی با کمان را شکایتی قضایی دانستند که تا زمان حل نشدن آن امکان برگزاری مجمع انتخاباتی وجود ندارد. اما جریان مشکل قضایی مربوطه چیست؟

حکم رسمی دیوان عدالت اداری


طبق پی گیری های ما مشکل اصلی فدراسیون تیروکمان حکم دیوان عدالت اداری براساس شکایت کریم صفایی رئیس سابق فدراسیون بوده است که در تاریخ 31 شهریور 1393 صادر شده است.

براساس این حکم "به استناد مواد 34 و 35 تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری، دستور موقت برای توقیف عملیات اجرایی موضوع خواسته نسبت به شاکی (کریم صفایی) تا تعیین تکلیف قطعی شکایت صادر شد."
 
اما خواسته شاکی چه بوده است؟ " دستور موقت جهت تشکیل مجمع انتخاباتی با توجه به نامه فدراسیون جهانی و ابطال مجمع انتخاباتی مورخ 1392/21/2" و "صدور دستور موقت مبنی بر توقیف عملیات اجرایی تا تعیین تکلیف قطعی شکایت"

به این ترتیب با توجه به اینکه تکلیف قطعی شکایت هنوز مشخص نشده است، تمامی اقدامات اجرایی شجاعی غیرقانونی به حساب می آید و حتی مجمع سالیانه فدراسیون که روز دوشنبه 27 بهمن در هتل ورزش برگزار شد، غیر قانونی بوده است.

دلایل دیوان عدالت اداری

جزئیات رأی دیوان عدالت اداری نیز به شرح زیر بوده است:

1-    براساس مدارک و مستندات ارائه شده از سوی طرفین شکایت (شجاعی)، به استناد تبصره 2 ماده 10اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری به لحاظ اینکه در تاریخ 17 بهمن سال 90 دوران ریاست صفایی منقضی شده بود، محمدعلی شجاعی از تاریخ اول اسفند سال 90 به عنوان سرپرست فدراسیون تا زمان برگزاری مجمع عمومی تعیین و مصوب شده بود.

براساس توضیح حکم دیوان عدالت اداری آمده است: " ملاحظه می شود که ماده ده اساسنامه مذکور اصلا دارای تبصره نیست بلکه دارای چند بند می باشد و در بندهای ماده 10 اساسنامه هیچگونه اختیاری به رئیس سازمان در خصوص نصب فردی با عنوان سرپرست فدراسیون داده نشده است."

2-    وزارت ورزش و جوانان به استناد ردیف 4 ماده 7 اساسنامه فدراسیون ورزش های آماتوری جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد مجمع عمومی فدراسیون تیروکمان ایران مقرر نموده و در جهت ماده 10 اساسنامه اقدام به صدور حکم محمدعلی شجاعی به عنوان ریاست فدراسیون تیروکمان جمهوری اسلامی ایران به مدت چهار سال از تاریخ دوم مهر 1391 کرده است. 

توضیح حکم دیوان عدالت اداری: این اتفاق در حالی رخ داده است که " ماده 7 از فصل اول اساسنامه فوق الذکر در خصوص زبان های رسمی و دارای دو بند می باشد و هیچگونه ارتباطی با نصب ریاست فدراسیون تیروکمان ندارد. و اینکه مجمع عمومی عادی باید براساس مقررات قانون و اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری با دعوت از اعضا مجمع فدراسیون و انتشار آگهی در روزنامه کثیر الانتشار یا محلی مربوطه برگزار می شد."

در این بخش آمده است که آگهی پیوست شده از سوی شجاعی مشخص نیست که به چه نحوی انتشار پیدا کرده است. نحوه اطلاعرسانی مشخص نیست و طرفین شکایت دلیل و مدرکی بر اقدامات مطابق مقررات و اساسنامه ذیربط ارائه نکرده اند.

3-    مجمع عمومی عادی و فوق العاده مورد ادعای شجاعی بدون شماره ثبت بوده است. ضمن اینکه شاکی (یعنی صفایی) به این مجمع دعوت نشده و همچنین عنوان شده بود که مجمع در روز دوم مهر 1391 با حضور 45 نفر از اعضا تشکیل شده است. 

جالب اینجا است که کارشناس امور مجامع و دبیر مجمع عمومی فدراسیون، تعداد اعضا مجمع را 46 نفر قید کرده و آن را مهر و امضا کرده بودند.

از طرفی تعداد اعضاء مجمع فوق العاده در تاریخ هشتم اردیبهشت 92 در صورتجلسه (که باز هم بدون شماره ثبت بوده است)، 43 نفر عنوان شده بود اما 47 نفر اعضا شرکت کننده آن را امضا کرده بودند.

گفتنی است دیوان عدالت اداری با استناد به موارد مذکور و اینکه طرفین شکایت (محمدعلی شجاعی) دفاع موثر و موجهی به عمل نیاورده بود، شکایت شاکی (صفایی) را محرز دانسته و طبق قوانین اجابت خواسته های مقرر در دادخواست در حق صفایی را صادر کرد. 



جزئیات شکایت از فدراسیون تیروکمان + حکم دیوان عدالت اداری

جریان مجمع پنهانی سال 1392


چند مورد قابل توجه در دوران ریاست فعلی فدراسیون تیروکمان به چشم می خورد و یکی از بزرگترین تناقضات دوران ریاست شجاعی هم برگزاری مجمع انتخاباتی  صوری در سال 1392 بوده است.

شجاعی در مجمع انتخاباتی که با حضور خبرنگاران در مهر ماه 1391 برگزار شد به عنوان رئیس فدراسیون تیروکمان برگزیده شد.

اما یک سال بعد در اردیبهشت سال 1392 مجمع انتخاباتی دیگری برگزار شد که با حضور "بهارالدین جمیل" نماینده فدراسیون جهانی بوده است. سوال اینجا است که اگر شجاعی در سال 91 به طور قانونی رئیس فدراسیون تیروکمان شده بود، چه لزومی برای برگزاری دوباره مجمع انتخاباتی در سال 92 بوده است؟

در اینجا هم سوال پیش می آید که چرا مجمع دوم فدراسیون تیرو کمان مخفیانه برگزار شد؟ و چرا حضور جمیل نماینده فدراسیون جهانی علنی اعلام نشد؟ آیا این اقدامات تنها برای رفع تعلیق صورت گرفته بود؟

مشکل دیگر نیز اینجا بود که باید اخبار برگزاری انتخابات دوم حداقل در یک روزنامه کثیرلانتشار چاپ می شد که این اتفاق پیش نیامد و سایت فدراسیون نیز هیچ خبری از انتخابات دوم منتشر نکرد. به این ترتیب در صورتی که رسانه ها نیز خبری از انتخابات فدراسیون نداشتند، امکان ثبت نام افراد دیگر و طی شدن روند قانونی وجود نداشت.

نتیجه گیری اینکه اگر شجاعی قانونی رییس فدراسیون شده بود دیگر نیازی به انتخابات مجدد برای ریاست فدراسیون نبود و مجمع دوم انتخاباتی چرا و به چه دلیل بدون اعلام رسمی و حضور ارباب جراید و رسانه ها صورت گرفت؟

حتی در صورت قانونی بودن انتخاب شجاعی این بار موضوع انتخاب وی به عنوان خزانه دار کمیته المپیک مطرح می شود. 

یک سال حضور در 2 شغل مهم!
 

محمدعلی شجاعی بعد از پشت سر گذاشتن تمام داستان های فوق در  ماه دی سال 92 اقدام به حضور در انتخابات کمیته ملی المپیک کرد.

خزانه داری هم براساس قانون مانند ریاست و دبیر کلی کمیته المپیک یک شغل محسوب می شود. به همین دلیل افراد متصدی سمت های مزبور نباید در جای دیگری اشتغال داشته باشند. اما با این وجود شجاعی همزمان با ریاست فدراسیون تیروکمان به عنوان خزانه دار کمیته ملی المپیک انتخاب شد و از ابتدا قرار بر استعفای وی از ریاست فدراسیون تیروکمان بود.

با گذشت بیش از یک سال حضور همزمان شجاعی در رأس فدراسیون تیروکمان و خزانه داری کمیته ملی المپیک، هنوز هم خبری از کناره گیری وی از ریاست فدراسیون نیست. شجاعی که در مصاحبه اخیر خود تاکید کرده است " خزانه داری کمیته المپیک را به ریاست فدراسیون تیروکمان ترجیح می دهد" به راحتی می توانست جای خود را به یک سرپرست بدهد تا تکلیف مجمع انتخاباتی فدراسیون هم با تمام موانع قانونی آن مشخص شود.

در کنار تمام این موارد برگزاری مجمع سالیانه فدراسیون هم طبق حکم دیوان عدالت اداری غیر قانونی بوده است و از طرفی با وجود صحبت های بسیار در مورد موافقت جامعه تیروکمان با حضور شجاعی در رأس فدراسیون به تازگی در مجمع سالیانه مشخص شد که 15 نفر از رؤسای هیات های استانی با نامه ای به وزیر ورزش خواستار برگزاری سریعتر مجمع و تعیین تکلیف ریاست فدراسیون شده اند که همین موضوع نشان می دهد رضایت کلی از نحوه اداره فعلی فدراسیون وجود ندارد. 

با توجه به تمام موارد فوق مشخص نیست بالاخره چه زمانی فدراسیون تیروکمان با ثبات و آرامش مواجه شده و با تعیین قطعی موضوع ریاست آن، بحث های ورزشی تری در این فدراسیون مطرح می شود؟

انتهای پیام/
برچسب ها: کریم ، صفایی ، تیروکمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.