به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، با ایجاد کشمشخانههای استاندارد در افغانستان، انگور به صورت مدرن خشک شده و به کشمشهای پاک تبدیل میشود؛ در حالی که پیش از این انگورها زیر آفتاب سوزان و تراکم گرد و خاک میخشکیدند.
انگور و محصول دوم آن "کشمش" از اقلام عمده صادراتی افغانستان است که به صورت گسترده در ولایتهای مرکزی، شمال، شمالشرق، جنوب و جنوب غرب افغانستان کاشته شده و سالانه درآمد بسیاری را برای کشاورزان و باغداران این کشور در پی دارد.
بالابردن کمیت و کیفیت این محصولات از هر طریق و به هر شیوهای باعث افزایش درآمد کشاورزان و نیز درآمد ملی افغانستانیها خواهد شد. پروژه ملی باغداری و دامپروری از سال 2007 میلادی به این سو در کنار ترویج انواع میوهجات، با معرفی و ترویج انواع خوب انگور به باغداران این کشور در ولایتها انگورکار نقش خوبی را در بهبود کمی و کیفی انگور و کشمش ایفا کرده است.
این پروژه در کنار معرفی و ترویج انواع خوب انگور به کشاورزان انگورکار و آموزش مداوم در مورد زنجیرهای تولید و ارزش این دو محصول، قدمهای موثری را در بخش بازاریابی این محصولات برداشته است که از جمله میتوان از ایجاد بیش از 50 کشمشخانه در ولایات شمال و مرکزی کشور نام برد.
این پروژه روشهای مختلف را برای بهبود کیفیت کشمش به کار برده تا جایگزین مناسبی برای روشهای محلی که باعث تخریب کیفیت کشمش میشد، ایجاد کند.
خشک کردن انگور و تبدیل آن به کشمش یک عمل مهم و با ارزش در زنجیره تولید این نبات است و کشاورزان افغانستانی پیش از این، انگور را روی خاک و بر بالای بامهای منازل، اطراف اماکن عمومی در زیر گرد و خاک خشک کرده و روند تبدیل آن به کشمش را هموار میکردند و کشمش به دست آمده از آن دارای مقدار زیاد ناپاکی بوده و از کیفیت خوبی برخوردار نبود است.
پروژه ملی باغداری و دامپروری جهت تولید کشمش با کیفیت، از سال 2009 معرفی و کار خود را جهت خشک کردن انگور شروع کرد و سپس در سال 2013 به بیش از 50 کشمش خانه توسعه یافت.
این پروژه قصد دارد که در سال 2015، تعداد 200 کشمشخانه جدید را در ولایات انگور کار کشور احداث نماید و این فعالیت را برای سالهای آینده نیز ادامه دهد تا مشکلات کشاورزان انگورکار از این جهت مرتفع شود.
/انتهای پیام