رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی در گروی همدلی، همراهی، همکاری و هم‌پایی تمامی سازمان‌ها، نهادهای ملّی و کارگزاران و مردم عزیز است.

اقتصاد مقاومتی الگوی ویژه‌ای است كه اقتصادی كشور را فعال و آینده‌نگر می‌کند/سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی استبه گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های باشگاه خبرنگاران، ابراهیم حسن بیگی، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، صبح امروز، سه شنبه، 28 بهمن ماه در مراسم افتتاحیه این همایش، به عنوان نخستین سخنران درباره روند برپایی این کنگره ملی  سخنرانی کرد.

وی اظهار کرد: ملت شریف ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آب دیده شدن در جنگ تحمیلی و مقاومت و دفاع تاریخی و جانانة جوانان برومند خود با تقدیم هزاران شهید و جانباز و مقاومت در برابر تحریم دشمنان این ملت، تصمیم گرفته است با تفکر و روحیه انقلابی و جهادی درعمل به تدابیر خردمندانه رهبر و مقتدای خود با عزم ملّی راه سعادت و سرافرازی خود را تا رسیدن به سعادت و قله‌های پیروزی با استحكام پیش ببرد.

عضو ارشد شورای سیاستگذاری کنگره ملی اقتصاد مقاومتی ادامه داد: حضور باشکوه، بی‌نظیر و حماسه‌ساز ملت قهرمان همیشه در صحنه در مراسم یوم‌الله 22 بهمن سال جاری مهر تأییدی بر این عزم راسخ بود. رسیدن به حیات طیبه، بهبود زندگی مردم، پیشرفت اقتصادی، انسجام اجتماعی، وحدت و یكپارچگی ملّی حاصل دوراندیشی، آینده‌سازی، بصیرت و هوشیاری در پرتو تلاش جمعی و کوشش برنامه‌ریزی شده جمعی در پرتو عزم ملّی و نوید بخش دستیابی ملت بزرگوار ایران اسلامی به شایستگی‌های تمدن‌ساز در جهان است.

وی تصریح کرد: نگاه راهبردی، آینده‌نگر و دوراندیشانه برای خدمت به مردم و اداره مطلوب جامعه و پیمودن راه تعالی و سعادت این ملت بزرگ باتوجه به آرمانهای بلند مردم سرافراز ایران وظیفه همه مسئولان و مدیران بخش‌های مختلف ایران اسلامی و انقلابی است.

حسن بیگی ضمن اشاره به رویکرد یكپارچه مدیریت کشور عنوان کرد: این رویکردها درپرتو هدایت‌های حكیمانه رهبرمعظم انقلاب اسلامی نسبت به تحقق سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی بنحوی که اهداف و منافع بلندمدت و کوتاه مدت با هم‌افزایی در امتداد یکدیگر قرار گیرند از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی خاطرنشان کرد: از آنجا که سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی از نوعی کلیت و جامعیت برخوردارند لذا موفقیت در اجرای آنها منوط به همکاری و هماهنگی میان همة دستگاه‌ها و سازمانها و مجموعه نهادهای ملّی است، از این جهت نیل به اهداف سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی در گروی همدلی، همراهی، همکاری و هم‌پایی تمامی سازمان‌ها، نهادهای ملّی و کارگزاران و مردم عزیز است و وصول به اهداف این سیاست‌ها مستلزم آن است که کل نهادها و مجموعه‌های سازمانی در هر سه قوه هم‌افزا و همگرا حرکت و بصورت یکپارچه و نظام‌مند عمل کنند.

وی افزود: امروز كه در مسیر تحولات سریع و پیچیده جهان شاهد افول و ناكارآمدی مكاتب اقتصادی شرقی و غربی از سوئی و تجارب سی‌وچند ساله مسئولان اقتصادی كشور در عمل به رویكردها و مكاتب مختلف اقتصادی و فرازونشیب‌های ناشی از آن هستیم، طراحی الگوی اقتصادی متناسب با اقتضائات اسلامی و بومی كشورمان بیش از پیش ضروری بنظر می‌رسد تا در پرتو آن انقلاب اسلامی همگام با قرارگرفتن در جایگاه قدرتمند و بالنده در سایر حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، علم و فناوری و دفاعی امنیتی در منطقه و جهان، در حوزه¬های اقتصادی نیز به عنوان الگو و الهام بخش در تحولات جهان بتواند نقش آفرینی كند و علاوه بر آن نویدبخش تأمین سعادت و سرافرازی ملت بزرگ ایران باشد.

وی افزود: سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی بعنوان الگویی پویا، مقاوم و عدالت‌محور با ظرفیت برخورداری از مزیت‌های داخلی و توانمند در استفاده از فرصت‌های خارجی است زیرا این اقتصاد هم در درون خود دارای انسجام و سازگاری خواهد بود و هم با محیط خود تعامل سازنده برقرار خواهد کرد، فلذا قادر است ضمن پاسخ به نیازهای كوتاه مدت جامعه، حركت به سمت استقرار الگوی اقتصادی اسلامی ایرانی را با سرعت به پیش ببرد و انشاءالله به طراحی مكتب جدیدی براساس آموزه‌های اسلامی و مقتضیات جامعه بینجامد.

عضو ارشد شورای سیاستگذاری کنگره ملی اقتصاد مقاومتی یادآور شد: اقتصاد مقاومتی به مفهوم شكوفایی اقتصاد و رفع مشكلات موجود در زیربخش‌های اقتصادی، بهبود سطح رفاه عمومی و خنثی كردن طراحی‌های دشمنان است. در چارچوب سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی، كاهش و قطع وابستگی به نفت، دانش‌بنیان كردن فعالیت‌ها و مردمی‌سازی اقتصاد بایستی مورد توجه قرار گرفته، منابع موجود به قابلیت‌های راهبردی تبدیل و موجب استحکام ساخت درونی قدرت گردد.

وی بیان کرد: در این سیاست‌ها بایستی به ارتقای ‌سطح توانمندی‌های داخلی،درون‌زائی و برون‌نگری، خودكفائی و ایجاد امنیت در اقلام راهبردی و كالاهای اساسی و توجه ویژه به نیروهای انسانی متخصص، تولیدعلم و تبدیل آن به ثروت، كارآفرینی دانشگاه و نهادسازی دولت اهتمام لازم مبذول گردد.

حسن بیگی گفت: در اجرای این سیاست‌ها رابطه دولت و مردم بایستی مورد بازآرائی و پیشرفت توأم با عدالت به عنوان اولویت كشور قرار گیرد. بنحوی كه دولت، توانمند، چابك، خلاق، زمینه‌ساز، تسهیل‌كننده، حامی فعالیت‌های اقتصادی مردم، ناظر و عدالت‌گستر باشد و بهره‌برداری از ثروت‌های بین نسلی را مدیریت نموده و ضمن بهره‌مندی از دانش و استعدادهای داخلی، در برابر رویدادها، تكانه‌ها و تهاجمات و تهدیدهای خارجی، اقتصادی مقاوم، منعطف و پایدار برای كشور طراحی و اجرا نماید.همچنین مدیریت جهادی و سبك زندگی متناسب با اقتصاد مقاومتی و فرهنگ‌سازی براساس آموزه‌های اسلامی و اقتضائات بومی كشور از ضروری‌ترین اموری است كه بایستی دولت و مردم بدان همت گمارند.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی الگوی ویژه‌ای از اقتصاد است كه براساس آن فضای اقتصادی كشور بصورت فعال و آینده نگر طراحی می‌شود. در چنین فضایی تحریم‌های اقتصادی نه تهدید بلكه به فرصت‌های ویژه‌ای تبدیل می‌شوند كه می‌توان با استفاده از این فرصت‌ها الگوی اقتصاد مقاومتی را با اجماع ملّی همراه و آن را به بهترین وجه پیاده‌سازی كرد.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی خاطرنشان کرد: بنابراین تحقق عدالت اجتماعی، كسب اقتدار بین‌المللی، اثبات كارآمدی نظام اسلامی از جمله مهمترین اهداف در اقتصاد مقاومتی به شمار می‌آیند. وصول به اهداف فوق علاوه بر اینكه بصورت مستقیم تحت تأثیر بازنگری در نظام اولویت‌گذاری و سیستم مدیریت اقتصادی است، تحت‌تأثیر زیرساخت‌های فرهنگی و تولیدعلم نیز می‌باشد كه این موضوع باید در برنامه‌ریزی‌های كشور موردتوجه قرار گیرد.

 وی یادآور شد: كنگره ملّی اقتصاد مقاومتی با هدف عمل به رهنمودها، تدابیر و فرمایشات حكیمانة رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در تبیین و گفتمان‌سازی نسبت به سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی در ابعاد راهبردی و نظری و پشتیبانی علمی از دست‌اندرکاران، مجریان و دستگاه‌های مخاطب سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی و مطالبة اجرا و پیاده‌سازی این سیاست‌ها از سازمان‌های ذیربط برگزار می‌شود.

عضو ارشد شورای سیاستگذاری کنگره ملی اقتصاد مقاومتی  ضمن ارائه گزارشی از نهادهای همکار این همایش خاطرنشان کرد: پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه شهید بهشتی به نمایندگی از نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها و دانشگاه شهید بهشتی در حوزه نظری و دانشگاه عالی دفاع ملّی در حوزة راهبردی و مركز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا نیز نقش ویژه‌ای در هدایت و پشتیبانی از كنگره ایفاء نموده است. این تقسیم‌بندی باتوجه به جامعیت و گستردگی ابعاد سیاست‌های كلی اقتصادی صورت گرفته است. در فرآیند علمی كنگره ابتدا اهداف كنگره در جلسات شورای سیاستگذاری متشكل از صاحب‌نظران، اندیشمندان و اساتید برجستة كشور طرح و پس از مباحث تخصصی و دقیق بدین شرح به تصویب رسید.

وی در تبیین اهداف این کنگره تشریح کرد: تبیین مبانی نظری و توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتی، تبیین معنایی مولفه‌های مردم بنیانی، درون-زایی، برون‌گرایی، دانش بنیانی و عدالت محوری اقتصاد مقاومتی، تبیین الگوهای نظری و عملی اقتصادمقاومتی در بخش‌های خصوصی و عمومی، تبیین الزامات راهبردی (نهادی،زیرساختی‌و برنامه‌ای) تحقق اقتصادمقاومتی، تبیین ناسازگاری سیاست‌های اقتصادی موجود با الزامات پیاده‌سازی و اجرای سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی، تبیین نقش و تأثیر تكانه‌ها (رویدادها، تغییرات، مخاطرات و تهدیدات) در اجرای سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی از جمله اسن اهداف است.

وی اشاره کرد: كمیته‌های علمی و اجرائی در دو دانشگاه عالی دفاع ملّی و دانشگاه شهید بهشتی با برگزاری حدود 20 جلسه توسط كمیته‌های علمی با حضور نمایندگان بیش از پنجاه مركز علمی، آموزشی، پژوهشی، حوزوی و دانشگاهی، وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و مؤسسات پژوهشی وابسته به دستگاه‌ها در قوای سه‌گانه (مجریه، مقننه و قضائیه) كه در این كنگره مشاركت دارند با طرح مباحث جدی و چالشی درحوزه‌های راهبردی، الگوها و راه‌های علمی پیاده‌سازی و اجرای اقتصاد مقاومتی را طراحی و نیز با انجام مباحث نظری بمنظور پشتیبانی علمی از مسئولان و مجریان مورد خطاب در سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی به بحث و بررسی و انجام مطالعات دقیق علمی پرداختند كه انشاءالله یافته‌های ارزشمند علمی خود را در دو روز برگزاری كنگره به علاقمندان تقدیم و همچنین آنها را در اختیار دستگاه¬های مجری قرار می‌دهند.

حسن بیگی توضیح داد: همچنین محورهای كنگره در كمیته‌های علمی مبتنی بر اهداف مصوب احصاء گردید. در هریك از محورها یكی از دستگاه‌ها به عنوان مسئول محور انتخاب و دیگر سازمان‌های مسئول علاقمند و باتجربه و متخصص در آن حوزه با مسئول آن محور همكاری داشتند كه نتایج مطالعات و بررسی‌های آنها در نشست‌های 12 گانه در روزهای اول و دوم كنگره (8 نشست توسط دانشگاه عالی دفاع ملّی و 4 نشست توسط دانشگاه شهید بهشتی) عرضه خواهد شد.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی خاطرنشان کرد: در مجموع 597 چكیده مقالات دریافت  شده که از این بین اصل مقالات434 مورد، تعداد مقالات پذیرش شده 359 مورد، مقالات برگزیده برای ارائه در نشست‌های تخصصی 100 مورد و  مقالات برگزیده برای ارائه بصورت پوستر 46 عدد است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن در دانشگاه عالی دفاع ملّی، سه مطالعة گروهی با حضور و تلاش 24 نفر از دانشجویان مقطع دكتری و با راهنمایی و هدایت 23 نفر از اساتید در مدت حدود 2 سال بانجام رسیده كه نتایج مطالعات خود را در نشست‌های كنگره تقدیم می‌كنند.

همچنین با تعدادی از اساتید و صاحب نظران برجسته حوزه‌های اقتصادی و مدیریتی مصاحبه‌های تخصصی و عمیق بعمل آمده كه در قالب كتابی با همین عنوان در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

عضو ارشد شورای سیاستگذاری کنگره ملی اقتصاد مقاومتی بیان کرد: تعداد 17 جلد كتاب نیز حاصل پژوهش‌های علمی است كه از جملة آنها می توان به كتاب چكیده مقالات، مجموعه مقالات (در قالب حدود 6 جلد كتاب)، كتاب گفتگوهای علمی، گذار به اقتصاد مقاومتی، مبانی، الزامات و نقشه راه اقتصاد مقاومتی، درآمدی بر نظریه اقتصاد مقاومتی جمهوری اسلامی ایران، راهبردهای جهادی ارتقاء بهره‌وری ملّی جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، تاب‌آوری، رویكرد مدیریت مخاطرات، الگوی اقتصاد مقاومتی جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریم‌های استكبار جهانی، اقتصاد مقاومتی و نفت: حقوق مالكیت میادین مشترك، بانكداری مقاومتی : مفاهیم، تجربیات و شاخص‌ها، اقتصاد مقاومتی و بانكداری مقاومتی (مفاهیم و شاخص‌ها) اشاره کرد.

وی در پایان ابراز کرد: امید است دستاوردهای حاصل از این كنگره كه با نگاهی جامع، علمی، راهبردی و آینده‌نگر تهیه شده و حاصل تلاش جمع كثیری از دانشمندان، خبرگان، فرهیختگان و پژوهشگران علاقمند به اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در همة دستگاه‌ها در قوای سه‌گانه و در لبیك به فرمان و ابلاغیة مقام معظم رهبری است بتواند به پیاده-سازی مناسب سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی و درجهت تحقق آرمان‌ها و اهداف این نظام الهی كمك نموده و موجبات رضایت خداوند متعال و رهبری فرزانه انقلاب اسلامی را فراهم نماید و رسیدن این جامعة خدامحور را به عدالت كامل، عزت و سعادت ملّی و رفاه عمومی یاری رساند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار