سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: به طور معمول مصرف حبوبات و غلات مختلف همچون عدس، ماش و انواع لوبیا برای کودکان توصیه میشود، مصرف این مواد غذایی به دلیل پروتئین و مواد معدنی موجود در آنها در رشد آنها تاثیر میگذارد.
وی افزود: مصرف سبزیجات سبز و زرد مانند جعفری، هویج و کدو تنبل نیز به دلیل وجود ویتامین و مواد معدنی میتواند در رشد کودکان موثر واقع شود و مصرف هویج، کدو، نخود فرنگی و سیب زمینی برای آنها توصیه میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به چگونگی مصرف غذاهای کودکان اظهار داشت: مصرف غذاهای خشک مانند پلو برای کودکان سخت است به طور حتم برای آنان در کنار این نوع غذاها از غذاهای آبکی مانند خورشت استفاده شود و وعدههای غذایی نرم برای کودکان توصیه میگردد.
صفوی، ادامه داد: به دلیل آنکه کودکان از صدای جویدن غذاهای ترد لذت میبرند اینگونه غذاها برای آنها مصرف شود علاوه بر آن به دلیل اهمیت طعم و رنگ غذا برای کودکان این مسئله در تهیه غذای آنها در نظر گرفته شود، علاوه بر آن غذاهای کودکان با چاشنی ملایم تهیه گردد و از طبخ غذاهای پر ادویه و تند برای آنها پرهیز شود.
وی با اشاره به نکات مهم در تغذیه کودک عنوان کرد: غذاهای کودک را متناسب با سن آنها تهیه نمایید، در صورت سیر نشدن وی، غذای اضافه به کودک داده شود، همچنین به دلیل لذت بردن وی از خوردن با دست، تکههایی از تخم مرغ آب پز یا نان به آنها بدهیم. علاوه بر آن مصرف گوشت چرخ کرده برای کودکان آسانتر از گوشت تکهای است و به همین دلیل گوشت به این صورت مصرف گردد.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: غذای کودکان در درجه حرارت متعادلی به آنها داده شود، همچنین مایعات را در داخل فنجان سرخالی برای آنها سرو شود. همچنین از بشقابهای گرد نشکن همراه با قاشق و چنگال کوچک برای کودک استفاده نمایند.
انتهای پیام/