به گزارش حوزه موسیقی
باشگاه خبرنگاران؛ عصر پنجشنبه 23 بهمن محوطه تئاترشهر میزبان پرفرومنسی به کارگردانی شعله محمدی بود؛ پرفورمنسی که با حضور بیش از 50 بازیگر و در میان انبوه تماشاگران حاضر در محل اجرا شد.
ساعت کمی از 16:30 گذشته است که بازیگرانی که از سطح شهر و از ترس گروههای تروریستی پا به فرار گذاشتهاند به سمت محوطه تئاتر شهر و اطراف آن میآیند. هر کدام از بازیگران تلاش میکنند که در ارتباط کوتاهی که با مردم برقرار میکنند، ترس را به آنها انتقال دهند، ترسی که آدم از آدم دارد. صداهایی از دور میشنوند. موسیقی در محوطه شنیده میشود. اتفاق هولناکی افتاده است. همه بازیگران در جاهای مختلفی که قرار دارند همزمان نسبت به صدای بوق واکنش نشان میدهند. وقتی همه به محل اجرا رسیدند و توانستند همدیگر را ببینند روزنامههای خود را از کیف در میآورند و خبرها را همه با هم میخوانند؛ خبرهایی که تبدیل به عدد و رقم شدهاند و برای مخاطبشان از واقعیت خالی شدهاند. خبرهایی که میخوانند اینهاست: کوبانی یه عدده، سومالی یه رقمه، حلبچه یه خبره، هیروشیما یه عدده و .... با اتمام خواندن این خبرها بازیگران همه با هم و با ریتم هماهنگ روزنامهها را پاره کرده و شروع به حرکت نظامی با ریتم مارش میکنند و سه مثلث رنگی را تشکیل میدهند، به طوری که هر مثلث افراد خود را با رد شدن از کنار آنها به خود جذب میکند. در نیمههای تشکیل این مثلثها تعدادی از بازیگرانی که اکنون از فرار رسیدهاند، درخواست کمک میکنند.
بازیگرانی که تا کنون در حال رژه و تشکیل مثلثها بودند ناگهان همچون مجسمههای سنگی میایستند و هیچ توجهی به زاری آنها نمیکنند و در پاسخ به صورت هماهنگ دستهایشان را بالا آورده و حالت خفه کردن را به صورت نمادین اجرا میکنند. افرادی که درخواست کمک داشتند بر ترسشان افزوده شده و به جستجوی خود ادامه میدهند اما مثلثها حرکت نظامی و تلاش برای کامل شدن خود را ادامه داده و آنها را در بین خود محصور میکنند.
هر کدام از سه بر گروه مردمی که وسط آنها یک مثلث کوچک تشکیل دادهاند، فشار وارد میکنند. یکی از مثلثها خشونت فیزیکی، یکی خشونت کلامی و دیگری خشونت فکری را به نمایش میگذارند. در مقابل هر کدام از این حرکات نمادین، گروه وسط در مقابل حرکتی دفاعی و نمادین انجام میدهد. همه این فشارها موجب میشود گروه وسط مویه سر دهد و دست دور دست بچرخاند. در پاسخ، همه مثلثها با ادای کلمه هیس، تکان دادن یکی از پاهایشان و تکان دادن زنگهای در دستشان و با ایجاد فرم در بدنشان آنها را به سکوت فرا میخوانند اما یکی از افراد وسط زخمهایش را از تن میکند و با درد و فریاد در مقابل آنها ایستادگی میکند. گروه وسط، سه مثلث را در دو مرحله به عقب میرانند اما در نهایت مورد هجوم دسته جمعی آنها قرار میگیرند و آنها را در دایرههایی محصور کرده و دستهجمعی به آنها خشونت میکنند. بعد از چند حرکت دسته جمعی هماهنگ به وسیله سه دایره تشکیل شده ناگهان صدایی همه را متوجه نیرویی میکند که خود آنها را نیز محاصره کرده است، دستهای افراد دایرهها که با حالتی خشونت آمیز بالای سرشان بود حالا حالت اسارت به خود میگیرد و تحت تاثیر نیروی وارده همگی با هم با وجود مقاومتشان به زانو در میآیند. در این وضعیت سخت با دیدن خودشان، فضای اطرافشان و دیگران، دچار ترس و سرگردانی و تنهایی و نیاز میشوند و دنبال جایی امن در بین تماشاگران و در بیرون از خود میگردند.
با گفتن واژه«دا» دنبال مادر میگردند، اما جوابی نمیآید و آنها در بیپناهی رقتبارخود، به شکل جنینی در خود فرو میروند. تعدادی کودک وارد شده و بر سر آدمها کاه میریزند. کسی که تا کنون در چادری هرمی شکل بوده و تا کنون سایه او را در درون چادر میدیدیم که بر روی دیوارههای چادر چیزهایی به شکل گرافیکی و شبیه به دیوارنگارههای تاریخی مینوشت پرده چادر را پاره کرده و با درد و رنجی در ادامه رنج آدمها فریاد زده و به حال آدمهای در خود فرو رفته تنها سوگواری میکند و بر بدنهایشان مراسم گیسبری را اجرا کرده و به سوگواری خود و دست دور دست چرخاندن ادامه میدهد.
بازیگران یکی یکی و آرام آرام به خود آمده و متوجه خود و دلهای آینهشان که در پس پردهای سیاه پنهان بود میشوند و در خلسهای آرام شروع به چرخیدن میکنند و در یک شکل حلزونی منظم شده و در حالی که میچرخند از انتهای شکل حلزونی شروع به دور شدن از مرکز کرده و وارد تماشاگران شده و آنها را به چرخیدن تشویق میکنند. در این قسمت همه بازیگران همآوایی میکنند و آرامش را به تماشاگران در تضاد با آن همه خشونت القاء میکنند. طنابهای پیله مثلث در زمان باز شدن توسط چند نفر و همچنین برخی بازیگرانی که نقش تماشاگر را بازی میکنند به آرامی گردانده میشوند به طوری که در پایان میل به رهایی و چرخش را در تماشاگر بالا میبرد.
تماشاگران مبهوت از اجرای این پرفورمنس به تشویق گروه میپردازند تا خستگی بر تن گروهی که ۶ ماه بدون حمایتی برای این اجرا تمرین کردهاند، نماند. این پرفورمنس قرار است در نقاط مختلف تهران اجرا شود، البته اگر حمایتی صورت گیرد.
عوامل پرفورمنس «آ دم» عبارتند از: طراح و کارگردان: شعله محمدی، مشاور کارگردان: علیرضا نادری، نویسنده: شعله محمدی، حسین چراغچی، تمرین دهنده: حامی علیزاده، سعید بهنام، دستیار کارگردان: مژگان قربانی، حمید رضا قربانی، مدیر هنری و مدیر تولید: حسن زارع، مدیر صحنه و هماهنگی: مژگان قربانی، آهنگساز: اهورا پارسا، گروه موسیقی: اهورا پارسا، سپیده پزشک پور، حمیدرضا قربانی، گرافیست: آرش تنهایی، طراح صحنه و گریمور : حسین چراغچی، صدا: حسین چراغچی، تهیه کننده: شعله محمدی، حسین چراغچی، و مدیر روابط عمومی: امیر موسیکاظمی.
بازیگران این پرفورمنس عبارتند از: آرمیتا محمدحسینی، آرمین رجایی، آزاده محمدیان، آزاده حیدری، امیر پاشا، پرنیان نقاشی، پرواز نجفیان مقدم، پریس هوایی، ثریا حبیبی، حسام الدین شکیبا، دانیار عباسی، داوود بالانی، زهرا حق پناه، زهرا محمودی، زهرا همایون، زهره پیمان راد، سارا جلیلی، سارا رئوف، سارا یغموری، ستایش زینالی، سمیرا مهاجر، سمیه صباغ، سوگند هجرتی، شادی عبقری، شراره پیمانی، طهورا زهدی، عباس دلیر، عماد یوسفی، غزل محمدیان، فاطمه چهاردولی، فاطمه سیفی، فرزانه کریمی، فرید غلامپور، کبری رضایی، لیلا حبیبی، محمد وحیدی، مریم آگاهی، مریم سلطانیان، مریم صادقیان، مهتاب گودرزی، مهسا حجامی، مهشید نوربالا، نیلوفر مفیدی، هادی حشمتی، هانیه سلیمانی، هرو رشید زاده، هستی جعفری جوزانی، ویدا شهراب، علیرضا حسنلو و آیدا زرین.
انتهای پیام/